Instrukcja obsługi rozdzielnicy ?

Szanowni grupowicze,
jak w temacie: co powinna zawierać, nie wiem jak się do tego zabrać
pzdr.
Darek

Szanowny Darku,
Jeżeli nie wiesz jak się do tego zabrać, to krótka wypowiedź na forum może nie wystarczyć. Po pierwsze rozpocznij od zgromadzenia potrzebnych materiałów. Przydadzą się DTR-ki urządzeń, projekt, itp.

Jak większość tego typu dokumentów musisz rozpocząć od wprowadzenia. Następnie szczegółowo określ przedmiot instrukcji. Szczegółowe podanie źródeł z których korzystałeś lub powinieneś korzystać pozwoli określić Ci podstawę wykonania instrukcji. Każda instrukcja musi zostać wprowadzona do stosowania, dlatego należy opracować klauzulę wprowadzenia instrukcji do stosowania.

Dokładne informacje na temat zawartości części szczegółowej instrukcji znajdziesz w książce, którą według mnie powinieneś posiadać. Książka nosi tytuł: “Wytyczne opracowania szczegółowych instrukcji eksploatacji instalacji i urządzeń oraz obiektów elektroenergetycznych”. Autorem książki jest Grzegorz Ługowski, ksiązka ukazała się nakładem wydawnictwa COSiW SEP. Można ją dostać w samym SEPie lub u nas w serwisie produkty. Książka warta polecenia.
http://ise.pl/produkty/product_details.php4?id=702060

Witam,
najpierw chciałbym podziękować za informacje,
tak posiadam taką książkę, przjrzałem ją kiedys bardzo pobieżnie, ale widzę że będę musiał zabrać się za bardziej szczegółową lekturę
pzdr.
Darek