Instrukcja eksploatacji obiektu

Pozdrawiam wszystkich Panow na stronie ,Forum, od trzech dni posiadam internet jestem pełen wrażeń po przeczytaniu wszystkich tematów. Szczególnie przypadły mi wypowiedzi kolegi KRYSTYN
Interesuje mnie temat instrukcji eksploatacji w zakładzie pracy.Z niektórych wypowiedzi wynika że koledzy wypowiadają się na w/w temet w oparciu o Rozporządzenie Ministra Gospodarki , Umowa przyłączeniowa, Co natomiast możecie mi powiedzieć na temat instrukcji w oparciu o Rozporządzenie ministra Gospodarki w sprawie przepisów bhp przy urządzeniach energetycznych cyt pkt7 Instrukcja eksploatacji należy przez to rozumieć opracowaną i zatwierdzoną przez pracodawcę instrukcję … itd. Czy na chwilę obecną jest metodyka opracowywania takiej instrukcji?

Przepraszam kolegów za zły adres e-mailowy Mirek

Czy Koledzy zorientowani są odnośnie Metodyki pisania instrukcji eksploatacji czy taka Metodyka w ogóle istnieje. W latach 70-ych była taka właśnie metodyka tylko dzisiaj nie mozna tej książeczki nigdzie dostać. Proszę o kontakt

Myślę, że podczas pisania instrukcji eksploatacji przydatna będzie książka pt “Wytyczne opracownia szczegółowych instrukcji eksploatacji instalacji i urządzeń elektroenergetycznych oraz obiektów elektroenergetycznych”.

Ksiżąka dostępna w serwisie produkty. Obecnie nie udało się nam dotrzeć do innej tego typu publikacji.

Panie Jacku dziękuję za podpowiedź znalazłem tą pozycję jest to dość dobry materiał- serdeczne dzięki
z wyrazami szacunku Mirosław K.