Pozdrawiam wszystkich Panow na stronie ,Forum, od trzech dni posiadam internet jestem pełen wrażeń po przeczytaniu wszystkich tematów. Szczególnie przypadły mi wypowiedzi kolegi KRYSTYN
Interesuje mnie temat instrukcji eksploatacji w zakładzie pracy.Z niektórych wypowiedzi wynika że koledzy wypowiadają się na w/w temet w oparciu o Rozporządzenie Ministra Gospodarki , Umowa przyłączeniowa, Co natomiast możecie mi powiedzieć na temat instrukcji w oparciu o Rozporządzenie ministra Gospodarki w sprawie przepisów bhp przy urządzeniach energetycznych cyt pkt7 Instrukcja eksploatacji należy przez to rozumieć opracowaną i zatwierdzoną przez pracodawcę instrukcję … itd. Czy na chwilę obecną jest metodyka opracowywania takiej instrukcji?
Przepraszam kolegów za zły adres e-mailowy Mirek
Czy Koledzy zorientowani są odnośnie Metodyki pisania instrukcji eksploatacji czy taka Metodyka w ogóle istnieje. W latach 70-ych była taka właśnie metodyka tylko dzisiaj nie mozna tej książeczki nigdzie dostać. Proszę o kontakt
Myślę, że podczas pisania instrukcji eksploatacji przydatna będzie książka pt “Wytyczne opracownia szczegółowych instrukcji eksploatacji instalacji i urządzeń elektroenergetycznych oraz obiektów elektroenergetycznych”.
Ksiżąka dostępna w serwisie produkty. Obecnie nie udało się nam dotrzeć do innej tego typu publikacji.
Panie Jacku dziękuję za podpowiedź znalazłem tą pozycję jest to dość dobry materiał- serdeczne dzięki
z wyrazami szacunku Mirosław K.