Witam Kolegów.
Czy któryś z Kolegów może mi udzielić informacji na temat minimalnej odległości jaka musi być zachowana od granicy działki sąsiada podczas prowadzenia w ziemi przewodu z sygnałem internetowym.
Pozdrawiam Andrzej ![]()
Witam Kolegów.
Czy któryś z Kolegów może mi udzielić informacji na temat minimalnej odległości jaka musi być zachowana od granicy działki sąsiada podczas prowadzenia w ziemi przewodu z sygnałem internetowym.
Pozdrawiam Andrzej ![]()
Witam Kolegę Andrzeja i wszystkich Kolegów na FORUM.
Odległość = 1mm. Dosłownie jeden milimetr.
Pod warunkiem iż przewód internetowy nie jest radioaktywny.
Dziękuję Koledze Krystynowi.
Pozdrawiam
Andrzej
witam Kolegów:)
Ja powiem może trochę inaczej. Jeżeli leży na ziemi to może być 1mm jak pisze Kolega Krystyn. Natomiast gdy w grę wchodzi wykop polecam na głębokości minimum 0.5 i minimum 0.5m od granicy a to z powodu uniknięcia kłopotów z ogrodzeniem jeżeli jest ono wybudowane przez sąsiada. Po kilku latach gdy źle wykonane zacznie się rozwalać sąsiad powie, że to przez wykop. A 0.5m to odległość normowa dla kabli więc problem może być z głowy.
pozdrawiam jacek
Witam.
Oczywiście sąsiad nie musi wyrażać zgody na taką lokalizację, nawet jeśli “inwestycja” miałaby mieć pozwolenie na budowę, a sąsiad byłby powiadomiany przez urzędy o całym zamierzeniu.
Sąsiad nie jest stroną.
Witam Kolegów.
Dziękuję za wyczerpujące informacje.
Pozdrawiam
Andrzej