Emka Szkolenia - G1/G2/G3 E i D - prośba o opinię

Witam kolegów.

Miałem okazję uczestniczyć w szkoleniu organizowanym przez firmę Emka Szkolenia i zdać egzamin po szkoleniu w jednoosobowym składzie komisji egzaminacyjnej.
Została mi przesłana faktura do zapłaty na przelew na kwotę wcześniej ustaloną.
Świadectwo kwalifikacji zostanie mi wysłane pocztą zapewne o uregulowaniu przelewu.

Jeśli koledzy już również uczestniczyli w tych samych szkoleniach organizowanych przez Emka Szkolenia proszę uprzejmie kolegów o opinie na ten temat, czy wszystko przebiegło prawidłowo, czy świadectwa kwalifikacji są pełnoprawne?

Na dokumentach jest informacja, że bezpośrednim organizatorem i komisją jest:
SIMP GRUPA SILESIA
Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Mechaników Polskich
Grupa Silesia SIMP sp.z o.o.
ul. Górnych Wałów 25
www.grupasilesiasimp.pl..

A co Kolega konkretnie ma do zarzucenia Komisji? Czyżby pretensje że zdał egzamin? Zapłacił, to zdał. Teraz wszyscy zdają i we wszystkich Komisjach. Teraz nie chodzi o to, co kto wie, tylko o to że zapłaci. Takie czasy. Ten świstek nie robi z nikogo elektryka, chociaż niektórym tak się wydaje…

SIMP … i wszystko jasne.

Jeśli Kolega chciał by troszkę trudniejszy egzamin … poczuć ten dreszczyk niewiedzy i być zarzuconym pytaniami z górnej półki … to podobno komisja SEP z Gdańska stawia poprzeczkę wyżej.
Nie mogę oceniać, bo jeszcze nie byłem … ale starsi panowie podobno potrafią przepytać … a z norm, czy faktycznie z praktyki to już nie wiem.

Niestety obecnie zdobyć G1, G2, G3 w wersji E+D można od ręki w wersji elektronicznej. Normalne propozycje miałem po 2000zł, a tak dla zabawy po negocjacjach zszedłem do 900zł brutto - tak Panowie 900zł za 6 dokumentów.

Można, ale po co … ja potrzebuję normalne SEPy i nie zdane w jednym dniu.
Od skończenia szkoły to z 6 lat zdawałem każdą kategorię po kolei … by na każdym egzaminie dołożyć EX, agregaty, SN, itd…
Na szczęście byłem organizatorem szkoleń i egzaminów dlatego miałem to w cenie i mogłem się tak bawić. Teraz już nie mam czasu … ale iść na normalny egzamin to czysta przyjemność.