Domek bez uziomu fundamentowego

Budowa, jest elektryk na budowie i wkracza w odpowiednim momencie. Inwestor, projektant i nadzór. Budowa to współgranie odpowiednich ludzi. Zwykle za głupotę płaci właściciel przedsięwzięcia. U nas nie ma odpowiedzialności za …błędy.

[quote=“rel, post:21, topic:13409, full:true, full:true”]
Zwykle za głupotę płaci właściciel przedsięwzięcia. U nas nie ma odpowiedzialności za …błędy.
[/quote]
Świadomy właściciel przedsięwzięcia przed zawarciem umowy konsultuje ją z prawnikiem. Dobrze sporządzona umowa to klucz do sukcesu w każdej branży :slight_smile:

[quote=“luka2nd, post:22, topic:13409, full:true, full:true”]
Świadomy właściciel przedsięwzięcia przed zawarciem umowy konsultuje ją z prawnikiem. Dobrze sporządzona umowa to klucz do sukcesu w każdej branży :slight_smile:
[/quote]

Hi

No nie wiem, nie wiem …

Jakiś czas temu byłem na poprawkach na budowie u jednego prawnika, bo “fachowcy” nie poradzili sobie z instalacją, prawnik też nie poradził sobie z “fachowcami”

Szewc bez butów chodzi. Niejeden elektryk ma rozdzielnicę poskładaną “na pająka”, bo mu się nie chciało ładnie układać przewodów. Może prawnik stwierdził, że wystarczy mu sam fakt bycia prawnikiem, by wzbudzić respekt u robotników :wink: