Dobór niestandardowego stanowiska słupowego

Witam serdecznie.

Czy może ktoś mógłby mi pomóc i potwierdzić czy mój tok rozumowania przy doborach słupów linii napowietrznej nN jest prawidłowy? Niestety w tematach słupowych nie jestem jeszcze zbyt biegły.

Obecnie słup to ŻN Aowy z 2 żerdzi 10 i pełni funkcję RPK lub RNK.

Problem polega na doborze stanowiska strunobetonowego nietypowego, które będzie krańcowo-krańcowe (a przynajmniej nie znalazłem takiego w katalogach) lub Odporowo-Narożne. Z jednej strony do słupa jest przęsło linii nieizolowanej 4xAL50, a z drugiej projektuję izolowaną AsXSn 4x25+35 . Przyłącza pozostają bez zmian, a na słup będą wchodziły kable ze skablowanego przęsła YAKXS 4x150 i 4x35. Oprawa i wysięgnik są przeznaczone do demontażu.

Ze względu na różne typy i ułożenia, przy wkazaniu parametrów do obliczeń posługiwałem się katalogami:

[1] Alubm linii napowietrznych niskiego napięcia z przewodami gołymi AL 25-95 mm2 na żerdziach wirowanych Lnn Tom II układ przewodów płaski z 1998 wydanie PTPiREE, wykonane przez EL-projekt

[2] Katalog do projektowania linii nn z przewodami izolowanymi samonośnymi na żerdziach wirowanych i ŻN ENSTO wyd. 2018, wykonany przez ENERGOLINIA

I ze względu na brak danych przyłączy w albumie ENSTO:

[3] Album projektowy przyłączy napowietrznych i kablowych niskiego napięcia wykonanych przewodami izolowanymi (AsXSn) oraz kablami (YKY, YAKY, YAKXS), wydanie 2018 przez SICAME.

Strefa klimatyczna S2, Wiatrowa W1.

Tak wygląda sytuacja już rozrysowana z długościami z mapy.

Zdjęcie w komentarzu - nowi użytkownicy mogą dodawać 1 na post.

Do obliczeń układ został obrócony, aby AsXSn znajdował się na osi X.

I teraz rozrysowanie sił wektorowo:

Zbliżenie na siły działające od przyłączy:

Oraz całość układu z sumą sił:

Wobec czego wychodzi siła wypadkowa 1310 daN, więc dobór żerdzi E15 powinien być prawidłowy.

Jeżeli coś pominąłem co jest istotne lub metodologia jest zła to prośba o wskazanie gdzie jest błąd.

Jeszcze na koniec: czy są jakieś publikacje, które są bardziej szczegółowe niż albumy i katalogi, albo pokazują dokładniej jak projektować linie nN i SN? Ich autorzy mam wrażenie, że posługują się dużą liczbą skrótów myślowych i nie ma wyjaśnień do pewnych kwestii np. dlaczego dla słupa K w każdym katalogu dodaje się siły parcia na słup w osi naprężenia przewodu…

Sytuacja na podstawie mapy:

Przybliżenie na siłę przyłączy:

SIła wypadkowa: