Witam
Poszukuję dławików zwarciowych do rozdzielni wnętrzowej 6 kV, prąd znamionowy dławika 1250 A. Proszę o informację o producentach lub dostawcach takich dławików.
Pozdrawiam
Witam
Poszukuję dławików zwarciowych do rozdzielni wnętrzowej 6 kV, prąd znamionowy dławika 1250 A. Proszę o informację o producentach lub dostawcach takich dławików.
Pozdrawiam
witam Kolegów ![]()
Taurus Technic
Sokola 8, 86-031 Osielsko k/Bydgoszczy
Centrala (+48-52) 320 33 11 , fax. (+48-52) 320 33 38
e-mail: taurus@taurus-technic.com.pl
Fabryka Transformatorów w Żychlinie Sp. z o.o.
ul. Narutowicza 70, 99-320 Żychlin
Możesz jeszcze luknąć na strone ABB.
Stosowałem dławiki TRENCH - przedstawiciel w Polsce: Olmex Olsztyn. Jeśli stosuje sie nowy transformator to można spróbować tak dobrać napięcie zwarcia aby dławik zwarciowy nie był konieczny - taki dławik to straty energii. Dodatkowo trzeba jeszcze go chłodzić, budować komorę. Są również ograniczniki prądów zwarciowych działające na zasadzie “pirotechnicznej”. Tak z ciekawości zapytam: Jaki jest prąd Ik’'?
Witam Koledzy
Dzięki za informacje.
Rozmawiałem już z Olmexem, twierdzili że nie posiadają dławików zwarciowych tylko dławiki do współpracy z bateriami kondensatorów (może to była nieodpowiednia osoba).
Borsuk, rozdzielnia jest istniejąca i nie da się zgodnie z twoją radą zastosować odpowiednich napieć zwarcia transformatorów. Prądy zwarcia na rozdzielni wynoszą od 50 kilku do 70 kA zależnie od sekcji, jest to główna rozdzielnia 6 kV zakładu. Na rozdzielniach oddziałowych dzięki zastosowaniu dławików zwarciowym aparaty dobieramy na około 15 kA.
Pozdrawiam
Gregory21
TRENCH na pewno produkuje dławiki zwarciowe.
http://www.trenchgroup.com/Trench%20Group/Trench_Reactors/Trench_Reactors.html
Przy tych prądach zwarciowych to wyłącznik powinien być z prądem załączeniowym Ima=80kA a to już duży wydatek. Projektujemy na dziś.
Widziałem rozdzielnicę 6kV dostarczoną przez SIEMENS, oczywiście przedziałową, dwuczłonową. Ani jednego dławika. Tylko wyłącznik, przekładniki, SIPROTEC i czujniki ciśnieniowe. Połączenia sterownicze: światłowód. Pomarzyć tylko
.