Witam
Mam pytanie do bardziej doświadczonych Kolegów praktyków:
Czy praca falownika z częstotliwością kilku Hz nie jest szkodliwa dla żywotości silnika?
z góry dziękuje za odpowiedzi
Witam
Mam pytanie do bardziej doświadczonych Kolegów praktyków:
Czy praca falownika z częstotliwością kilku Hz nie jest szkodliwa dla żywotości silnika?
z góry dziękuje za odpowiedzi
Każda odchyłka od pracy w warunkach znamionowych powoduje dodatkowe straty mocy w silniku. Nie lepiej zastosować jakiś motoreduktor?
Witam.
Praca z prędkością kilku Hz powoduje brak odpowiedniego chłodzenia silnika
i musi być wtedy zastosowany oddzielny wentylator, ponieważ wiatrak znajdujący
się na silniku nie da rady.
Pozdrawiam.
Prędkości dojazdowe dźwigów ustawione są na 6-7 Hz jazda rewizyjna na ok 100 Hz pierwszy dźwig w którym zamontowałem falownik Altivar 58 schnajdera 5 lat temu jeździ bezawaryjnie do dzisiaj
Pozdrawiam
Witam,
przy zachowaniu obcego przewietrzania i odpowiedniego momentu na wale nie powinno być żadnych “rewelacji”
pozdrawiam
A czy nie jest tak, że przy małej częstotliwości reaktancja indukcyjna silnika maleje XL=2pifL, co z prawa Ohma powoduje wzrost prądu??. Wartość graniczna częstotliwości przy której może pracować silnik to 20 Hz. Lepiej jest chyba zamontować przekładnie co spowoduje nam wzrost momentu.
Jak wszystko jest dobrze dobrane - silnikmowi nic sie nie stanie.
Nalezy pamietac, ze przy obnizaniu czestotliwosci falownik tez obniza napiecie, a prad nie moze przekroczyc pradu znamionowego silnika - zatem moc silnika tez bedzie mniejsza od nominalnej.
Musi byc obce chlodzenie (spotkalem fabryczna maszyne, co miala glowny silnik zasilany z falownika i z wlasnym chlodzeniem, pozniej serwis na gwarancji dobudowywal obce chlodzenie (dodatkowy wentylator z wlasnym silnikiem) gdyz przy niskich predkosciach silnik sie grzal tak ze jajko rzucone na ten silnik byly by jajkiem sadzonym lub jajecznica:-).
Jesli potrzebny jest waski zakres regulacji obrotow to juz lepiej dac silnik z przekladnia (motoreduktor) lub silnik o wiekszej ilosci par biegunow. Wtedy czestotliwosc bedzie wieksza - a i zatem dostepna moc bedzie wieksza (nie bedzie konieczne tak duze przewymiarowanie silnika i falownika).
Dobor falownika i silnika jest to temat rzeka - nieda sie tego opisac na forum w jednym poscie.