Witam ![]()
Przepraszam Kolegów, ale tak dla pewności zapytam czy ostatnie dwie wypowiedzi są adresowane do mnie?
Jeśli tak to może mi ktoś wskazać, w którym miejscu bredzę i dlaczego?
Witam ![]()
Przepraszam Kolegów, ale tak dla pewności zapytam czy ostatnie dwie wypowiedzi są adresowane do mnie?
Panowie nikt nie neguje częstego uziemiania. Niestety, twórcy obowiązujących przepisów nie ułatwiają nam życia i to chciałem wykazać wychowany na PBUE i PEUE.
Kiedyś przepis był jasny i nie było tłumaczenia z “polskiego na nasz”. Teraz ukazuje się szereg komentarzy bo szeregowy elektryk musi być prowadzony za rączkę przez tych, którym się wydaje, że wiedzą i rozumieją przepisy.
Koledzy jest ogromny bałagan o czym wszyscy wiemy, ilu elektryków tyle interpretacji. Szkoda, że nie może być czarne i białe a mamy różne odcienie szrości.
STANCA
Witam.
I tu się w pełni zgadzamy. Zbieżność moich wniosków z kolegi w tym momencie są jasne.
Witam.
Witam
Skoro kolega odczytuje mój post jako skierowany wprost do kolegi to zupełnie niepotrzebnie.
Mam jedynie nadzieję, że kolega nie neguje potrzeby częstego uziemiania w sieci TN a tu jest sedno zagadnienia, bowiem szukanie wykrętów aby nie uziemiać np. punktu rozdziału w sieci TN gdy jest to możliwe do wykonania w oparciu o okrojone i przez to dla wielu niezrozumiałe przepisy wskazuje jedynie na ich podstawowe braki w wiedzy technicznej.