Witam,
Mam pytanie: jak obecnie mówią przepisy w sprawie egzaminu SEP? Pytam ponieważ kończy mi sie termin uprawnień, czy ponownie musze zdac egzamin, czy tylko zostaną wymienione uprawnienia?
Jeżeli ktoś wie niech odpowie.
Pozdrawiam.
Witam,
Mam pytanie: jak obecnie mówią przepisy w sprawie egzaminu SEP? Pytam ponieważ kończy mi sie termin uprawnień, czy ponownie musze zdac egzamin, czy tylko zostaną wymienione uprawnienia?
Jeżeli ktoś wie niech odpowie.
Pozdrawiam.
Witam
TAK
Tak. Musisz ponownie zdać egzamin, tylko że obecnie uprawnienia przyznawane są bezterminowo (tzn.“dożywotnio”), więc będzie to prawdopodobnie ostatni egzamin na uprawnienia. Oczywiście o ile nie zmienią sie przepisy ![]()
Witam,
Projekt odpowiedniej ustawy zmieniającej z “dożywotnio” na “5 lat” jest już w sejmie i trwają nad nim prace w komisjach .. Znając szybkość prac w naszym Sejmie i nadchodzące wybory parlamentarne i prezydenckie można domniemywać że to jeszcze dość długo potrwa.
Witam,
Ale czy jest taka mozliwosc aby nowe prawo objelo tez ludzi, ktorzy zdawali egzamin na “dozywotnie” uprawnienia?
Pozdrawiam
Miki
Witam wszystkich Kolegów na FORUM.
Wszystko (prawie) dot. tego tematu znajduje się na:
http://ise.pl/forum/viewtopic.php?t=6672
Komisje egzaminacyjne są też przy innych stowarzyszeniach naukowo-technicznych np SPE Stowarzyszenie Polskich Energetyków. Po zdaniu u nich egzaminu nikt nie mówi że ma uprawnienia SEP.
Pozdrowienia
STANCA