[quote=“Jastrzab, post:7, topic:14982, full:true, full:true”] Pierwszy dom w życiu buduję i niestety niektóre decyzje są błędne.[/quote]
Serce się raduje, jak czytam takie posty! Będzie za kilkanaście lat robota!
[quote=“Jastrzab, post:7, topic:14982, full:true, full:true”] bo tak mi 3 na 3 elektryków powiedziało,[/quote]
Elektryk - zawód demokratyczny, robimy głosowanie
A może licytacje - kto da cieńsze kabelki?
[quote=“Jastrzab, post:7, topic:14982, full:true, full:true”] Gdzieś ktoś mi też napisał[/quote]Oraz [quote=“Jastrzab, post:7, topic:14982, full:true, full:true”] Ktoś mi taż pisał na FB o[/quote]
To tak jakbyś wyszedł przed supermarket i zaczepiał przypadkowych ludzi, mówiąc, że potrzebujesz porady jak dawkować jakiś lek. Głupie? Tak, i tak właśnie zrobiłeś.
Możesz tanio sprzedać.
[quote=“Jastrzab, post:7, topic:14982, full:true, full:true”] no ale to mi się wydało już dość abstrakcyjne[/quote]
W elektryce jest wiele rzeczy abstrakcyjnych, które się wykonuje. I nie wynika to z przepisów. Chyba, że robi kucharz, to ściśle się trzyma przepisów.
[quote=“Jastrzab, post:7, topic:14982, full:true, full:true”] 3 elektryków powiedziało, że wystarczy,[/quote]
To byli tani elektrycy. Teraz idź do dobrego adwokata, niech pociągnie do ich do odpowiedzialności i niech oddają pieniądze za kabel i Twoje nerwy. Na adwokacie się nie oszczędza, tak jak na lekarzu i lekach. Lekarze i adwokaci nie reklamują się “tanio wykonam…”, a klient płaci z góry i się nie targuje.
Art. 286. - [Oszustwo] - Kodeks karny.
§ 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
§ 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
[quote=“Jastrzab, post:7, topic:14982, full:true, full:true”] No ale już za późno kabel już kupiony.[/quote]
Zaoszczędzone pieniądze z kabla od trzech elektryków dasz na adwokata!