Czy Energa posiada przeglądarkę sieci online?

Witam kolegów.
Czy Energa posiada przeglądarkę sieci elektroenergetycznej? Potrzebuję zdalnie zlokalizować parę stacji SN/nN.

[quote=“profus, post:1, topic:15265, full:true, full:true”]
Witam kolegów.

Czy Energa posiada przeglądarkę sieci elektroenergetycznej? Potrzebuję zdalnie zlokalizować parę stacji SN/nN.
[/quote]
Posiadają, występuje się do działu dokumentacji energetycznej na ogólną skrzynkę podawczą. Mają specjalny wzór i trzeba podpisać umowę o poufności danych. Jeżeli to na Oddział Gdańsk mogę przesłać formularz mailem - prześlij privem.

e: chyba że chodzi o coś publicznego to raczej nie… kojarzę coś takiego na PGE, ale nie na EOP.

[quote=“MarcinRCD, post:2, topic:15265, full:true, full:true”]
[quote=“MarcinRCD, post:2, topic:15265, full:true, full:true”]
Witam kolegów.

[/quote]
Posiadają, występuje się do działu dokumentacji energetycznej na ogólną skrzynkę podawczą. Mają specjalny wzór i trzeba podpisać umowę o poufności danych. Jeżeli to na Oddział Gdańsk mogę przesłać formularz mailem - prześlij privem…
[/quote]Dzięki za szybka odpowiedź.

O to mi chodziło. Przeważnie projektuję w lokalizacji Tauron’a z PDSE.

Z formalnościami dam radę sam, pozdrawiam.

Operatorzy nie posiadają takiej przeglądarki online ogólnodostępnej, przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo.
Można sobie szukać na podstawie danych z warunków przyłączenia (nr działki) na geoportalu z włączonym uzbrojeniem, ale to pewności Ci nie da.

Pracownicy EOP mają swój system.

Tak jak kolega Marcin napisał u góry, można wystąpić do operatora o dane majątku sieciowego i z reguły je udostępniają, natomiast ja zawsze musiałem napisać podstawę do czego potrzebuję takich danych oraz musiałem pisać warunki przyłączenia bądź numer umowy przyłączeniowej - jeżeli takowe występowały w danej sprawie.

Do EOP’u funkcjonował kiedyś taki wniosek i mam jego wzór (pewnie to samo co kolega wyżej). Do pozostałych (ENEA, PGE, Tauron) można napisać coś na wzór tego i również przechodzi.

Jest jeszcze jedna opcja, z której często korzystam. Jak masz jakiś namiar na osobę z EOP’u, chodzi mi o numer telefonu do konkretnej osoby, z jakiegokolwiek działu - to możesz się podpytać czy Ci pomoże w temacie lub da ewentualnie numer telefonu do osoby, która Ci pomoże. Na gębę. Dla Ciebie będzie to wystarczające. Dostęp do systemu mają pracownicy EOP niezwiązani również z dokumentacją energetyczną, i dla nich to kilka chwil, żeby coś takiego sprawdzić :slight_smile:

Pozdrawiam

Dziękuję za zainteresowanie moim pytaniem.
Oczywiście ogólnodostępne mnie nie interesują, bo ich nie ma tak szczegółowych.
Prowadzący temat drogowiec dostał warunki przebudowy kolizji, i zaistniała potrzeba zorientowania się, jakie sieci ze wskazanych stacji kolidują.
To dopiero początek projektu, więc zmierzamy pomału do celu.

pozdrawiam