Przeglądając forum ise.pl wyskakuje mi komunikat n/t Korzystamy z cookies - odmów/zezwalaj. Pojawia się on przy każdym nowym wątku forum oraz przy każdej stronie danego wątku.
Na każdej innej stronie internetowej komunikat taki pojawia się tylko raz, zaraz po otwarciu strony, a potem przeglądam wątki i podstrony już bez takiego komunikatu.
Pana pytanie rozumiem trochę dwuznacznie . Nie wiem czy pyta pan poważnie czy trochę ironicznie.
Jeśli ironicznie , to tak. Kliknięcie “Zezwalaj na cookies” rozwiązuje problem na np. pół minuty, a kiedy kliknę , żeby otworzyć kolejną stronę jakiegoś
wątku forum to znowu kolejny klik. Na szczęście ten granatowy prostokąt z komunikatem jest z lewej strony u dołu , więc jak na niego nie klikam to i tak mogę korzystać z forum pomimo jego stałej obecności na ekranie.
Jeśli pyta pan poważnie to odpowiadam, iż zadałem pytanie na ten temat, gdyż jest to jedyna strona internetowa (a czytam dość dużo różnych stron typu forum) gdzie takie coś występuje. Na każdej innej wystarzy raz kliknąć zgodę na cookies i zapomina się o tym okienku.
“Na każdej innej wystarczy raz kliknąć zgodę na cookies i zapomina się o tym okienku.”
Też “tak mam” i “mam to w najgłębszym poważaniu”. Spośród upierdliwości życia codziennego i niecodziennego klasyfikuję to na pozycji 675. Ot kliknę sobie jeszcze raz i “wali mnie to”.
Ta niezgodność kodu pomiędzy jakąś tam wersją czegoś, a jakąś tam wersją czegoś innego, w dobie obłędnego wyścigu pomiędzy Bilem Gatesem i innymi autorami softu, próbującymi zamulić na śmierć mój komputer, a oszalałymi owcami, biegnącymi do sklepu by wydać tysiące na nowe komputery, próbujące sprostać wymogom niewydolnych i zasobożernych systemów i aplikacji, ta gonitwa mnie osobiście przeraża. Piszę na komputerze kupionym dwa lata temu za stówkę. Dostałem 15 sprawnych komputerów tej klasy za darmo może dadzą się opchnąć za 50? Na ich miejsce kupiono komputery po 1500 minimum, waluta wypłynęła z kraju. Strasznie martwi mnie ten powszechny brak zrozumienia podstawowych zależności ekonomicznych. Czy ja jestem jakimś wyjątkiem? Jednym z nielicznych? Czy jestem takim Kassandrem? Co się dzieje w tych szkołach? Za co nauczyciele otrzymują wynagrodzenie? Za te komputery trzeba zapłacić. Czym? Zarobkiem za założenie instalacji w jakimś domku? Czyli kupnem zagranicznego osprzętu? Ktoś widzi koniec tego węża? I wy się zastanawiacie, dlaczego musicie wyp… za pracą i pieniędzmi “na Saksy”?
P.S. Próba dostosowania może spowodować destabilizację kodu. Czy naprawa jest tego warta?
P.S.2. Wpis wybitnie niezgodny z tematyką forum, ale spory kawał filozofii i obawy o los kraju, w którym mieszkają tak słabo myślący obywatele. Nie zdziwiłbym się, gdyby został skasowany, a ja gdybym dostał kolejną burę
Usiłowałem skasować post powyżej, nie dało się. Nie na temat, więc proszę moderatora o skasowanie. Taki mam charakter, mocno niebiznesowy zresztą, co w sercu, to na klawiaturze
Zanim to jednak nastąpi, to trochę dołożę. To forum jest praktycznie realnie społecznościowe. Podejrzewam, że administrator dokłada z własnej kieszeni do jego utrzymania. Wpływy z kilku nieuciążliwych reklam zapewne nie pokrywają kosztów w całości. Do tego poświęca swój czas, wspólnie z moderatorami.
Więc marudzenie na temat drobnych niesprawności, nie obniżających realnie warunków korzystania z forum uważam za zbędne. Administrator w realu pewnie ma multum wysokopłatnej pracy. Cieszmy się, że chce to utrzymywać. Pewnie to jego hobby
Witam,
[quote=“buddy, post:1, topic:14065, full:true, full:true”] Przeglądając forum ise.pl wyskakuje mi komunikat n/t Korzystamy z cookies - odmów/zezwalaj. Pojawia się on przy każdym nowym wątku forum oraz przy każdej stronie danego wątku.[/quote]
Temat został “ogranięty”. Jedno potwierdzenie cookie ukrywa okienko całkowicie