Chcę zacząć pracę na własny rachunek jako eletryk

Witam Szanownych Forumowiczów

Jak już wspomniałem w tytule, chciałbym pójść krok dalej w rozwoju zawodowym, na ścieżce kariery elektryka instalatora. Z wykształcenia jestem technikiem elektrykiem. Szkołę jednak kończyłem dość dawno. Posiadam jako takie doświadczenie w montażu instalacji mieszkaniowych Pracowałem też przy oświetleniu drogowym. Potrafię wykonać instalację elektryczną w domu jednorodzinnym, zgodnie z projektem i normami. Nigdy jednak nie miałem okazji samodzielnie przejść procedury wykonania instalacji elektrycznej dla domu jednorodzinnego.
Moim celem jest stopniowe zdobywanie co raz większej wiedzy i doświadczenia po przez praktykę. Jednak czasem napotykam na problem, którego nie potrafię rozwiązać bez pomocy kogoś doświadczonego. Niestety nikogo takiego, życzliwego nie mam pod ręką.

Może ktoś z Pań/Panów elektryków podpowie jak załatwić krok po kroku przyłączenie rozdzielnicy budowlanej, tzw. prąd budowlany w ENEA? Na działce jest złącze kablowe docelowe. Fizyczne wykonanie erbetki oraz jej podłączenie nie jest dla mnie problemem. Nie wiem tylko jakich formalności należy dopełnić aby wykonać to zgodnie z przepisami.

Z góry dziękuję za pomoc.

Jeśli nie jest to odpowiednie miejsce na takie pyatania to przepraszam za zaśmiecanie.