Witam
zastanawiam się nad zainwestowaniem w bruzdownicę 125mm i odkurzacz do tego, do pracy w wielkiej płycie, urządzenia te pracowałyby sporadycznie, ale mimo to chciałbym mieć je w swojej firmie aby nie tracić zleceń, co sądzicie o zestawie metabo, może macie jakieś inne propozycje?
Witam!!!
Bruzdownicy uzywam rzadko. Jesli mi potrzebna,to raczej wypozyczam.To bardzo “nieprzyjazne” urządzenie dla obsługującego,a o pracy nią bez odkurzacza mozna zapomniec. Mam za to przekonanie do stosowania urządzen firmy Metabo.
Ja używam bruzdownicy Hilti, nie narzekam . Ważny jest odkurzacz musi mieć dużą moc i wibrator jeśli nie ma to działa tylko 30 sekund i jest zapchany. (podobno odkurzacz nie tylko wyciąga pył ale także chłodzi tarcze )
JK
Ja używam GAS 50 (bez wibratora) i się nie zapycha.
Przecież GAS 25 i 50 mają wibrator do czyszczenia filtra
Witam.
Miałem okazje pracować kompletem hilti i naprawde dobry sprzęt.
A czy któryś z kolegów miał okazje pracować np bruzdownicą bosch 35ca i chciałby się podzielić doświadczeniami.
W zestawie z odkurzaczem GAS25 stanowi całkiem przyzwoite narzędzie dla elektryka. Jest lekka i wygodnie prowadzi się ją po rolkach. Na początek potrzeba trochę wprawy, aby poprowadzić ją po wyznaczonej linii cięcia.
Nim dotkniesz się wielkiej płyty poczytaj:
http://ise.pl/forum/viewtopic.php?f=12&t=11063&hilit=wielkiej+płycie
http://ise.pl/forum/viewtopic.php?f=23&t=8301&hilit=wielkiej+płycie
STANCA
Dziękuje po tej lekturze zrezygnowałem z zakupów w/w sprzetu!
odkopalem troche temat ale mam pytanie z nim zwiazane
potrzebuje wykuc otwor poziomy 35cm dlugosciu na 6cm szerokosci w sciance chyba dzialowej - ma grubosc 11cm zrobioba z cegly pelnej i zaprawy.
Wierzowiec - wielka plyta.
Mieszkanko male wiec to jedyna sciana wokol tych ktore sa na pewno nosne bo bardzo grube - czy dobrze mysle ze jest to sciana dzialowa? czy moge wykonac w nim taka gleboka bruzde?
Dodam jeszcze ze w tej scianie pod sufitem przechodza rury z woda, ktore kilka lat temu zrobiono przy okazji remontu (poprzedni wlasciciel)
[Proszę poprawić błędy w pisowni. Straszne błędy]
[elpapiotr]