Albumy słupów LSN BSW, ŻN- z lat 70.

Witam;

Mam taki problem- znowu jako wykonawca muszę poprawiać projektantów. Jest zaprojektowana taka wydumka- ze słupa ROK BSW 14 trzeba zrobić słup Kgo z dodatkowym krótkim odgałęzieniem z przewodów PAS. Projektant nie wskazuje zbytnio jak to zrobić, nie ma w tym doświadczenia :wink:

Przydałby mi się typowy katalog LSN na żerdziach BSW, a przynajmniej karty słupa ROK, itp. abym opracował dobrze poprzecznik na odgałęzienie, poprowadzenie mostków, żeby się nie stresować na wyłączeniu. Niby to wszystko proste, a jak przychodzi co do czego to konstrukcje nie chcą się skręcać, mostki w kolizji, a w umowie zapis, że każda minuta przedłużonego wyłączenia to np. 50 000 PLN.

Czy ktoś posiada, ewentualnie gdzie można kupić? Takie stare albumy objęte są prawami autorskimi?

Podaję adres e-mail jw@pro.wp.pl:wink:

Przedmiotowy słup.

A nie proście zamówić konstrukcje PRK ? Na BSW 14 ?

Ten słup poleci jak zrobisz z niego RKKgo

Nie poleci. Nadal będzie odporem jak jest do tej pory. Z jednej strony, za słupem będzie zlikwidowana linia napowietrzna i wejdzie kabel z rozłącznikiem. To odgałęzienie w bok ma 11m, ale trzeba je przeizolować na BLL-T. Projektant myślał, że przeizolowanie da się zrobić na istniejącej konstrukcji. No nie da się, w katalogach linii niepełnoizolowanych nie występuje zawieszenie ZO.

Problem w tym, że musi zmieścić się rozłącznik i głowice z poprzecznikiem na odgałęzienie. Nie wiem, może będzie pasował.

Posiadam następujące albumy :

• Album LSN 15 i 30 kV 35 70 Tom II ŻN BSW 1971 rok
  • Album LSN 15 i 30 kV 35 70 Tom II BSW 1971 rok
  • Album linii gołych 15 kV 70 na żelbetowych L20 1968 rok
  • Album linii gołych 15 kV 25 35 50 na żelbetowych KL5 1967 rok

to nie będzie odporowy tylko KK