Witam, Jeżeli posiadam 3 fazy i używam silników o mocy do 8kW to jaki bezpiecznik główny powinien być a jaki powinien być w Rozdzielnicy.
Odpowiedni. Zgodny z zaleceniami producenta.
Inaczej jakie byście wstawili bezpieczniki jakbyście używali 400V 8kW silnika?
Zabezpieczenia dobiera się nie tylko do mocy odbiornika, przede wszystkim mają chronić użytkownika przed porażeniem prądem. Bez wykonania pomiarów pętli zwarcia nie da się udzielić odpowiedzi na to pytanie - dla własnego bezpieczeństwa proszę wezwać elektryka wyposażonego w odpowiedni miernik. Energia elektryczna potrafi zabić, życie jest warte więcej niż jakiekolwiek pieniądze.
Witam,
Inaczej jakie byście wstawili bezpieczniki jakbyście używali 400V 8kW silnika?
Istnieje coś takiego jak: DTR, instrukcja, projekt, karta katalogowa produktu, itp. Zajrzyj na początku do nich. Trochę wysiłku nie zaszkodzi.
8000:690=~11,6A. Bezpiecznik S193 C16 powinien wystarczyć.
A czemu nie C13? Albo B13? Albo wyłącznik silnikowy? Nawet nie wiadomo, jakim przekrojem to zasilono, jaka jest wartość impedancji pętli zwarcia. Takie porady mogą przynieść więcej szkody niż pożytku.
Kolego ELPat a skąd te 690
690 ponieważ silnik jest 3 fazowy.
Co do innych wypowiedzi, podałem C16, ponieważ nie znamy dokładnie tego silnika, czy to jest dokładnie 8KW, czy więcej, nie znany tez rodzaju rozruchu. Bezpiecznik 13A może być zbyt słaby.
Co do tego dlaczego charakterystyka C a nie B dla silnika to nikomu nie będę tego tłumaczył…
Akurat nie prosiłem o wytłumaczenie, tylko zwracałem uwagę na bezużyteczność porady, której Kolega udzielił. Charakterystyka C nie oznacza że wyłącznik (bezpiecznik i wyłącznik to dwie różne rzeczy) jest przeznaczony do zasilania silników. Nawiasem mówiąc, te 11,6A nie ma prawa być poprawnym wynikiem, bo we wzorze zabrakło dwóch bardzo istotnych parametrów.
I powtórzę raz jeszcze: zabezpieczeń nie dobiera się “na oko”.
Wyłącznik nadprądowy, a bezpiecznik topikowy pełnią tę samą funkcję. Mają zabezpieczyć instalację i urządzenia przed uszkodzeniami. Auto zapytał jakie zastosować bezpieczniki do zasilenia takiego silnika. Co napisałem? S 193 C16 czyli wyłącznik nadprądowy, nowsza wersja bezpiecznika topikowego, bo wielokrotnego użytku.
Charakterystyka C wył. nadprądowych służy do zabezpieczeń urządzeń z dużymi prądami rozruchowymi oraz silników indukcyjnych. Skoro nie wierzysz, to sobie poszukaj w internecie.
Czepiasz się wszystkiego byle mi dowalić. Mamy dane silnika tylko takie, że ma 8 kW i 3F. Najprostsze działanie i jest orientacyjny prąd jaki popłynie do silnika.
Zarówno twoja, jak i moja porada może narobić szkód. Taka prawda.
Funkcja ta sama, zasada działania i charakterystyki zupełnie inne. Wcale nie czepiam się by komukolwiek dowalić, bo nie ma w moich wypowiedziach złośliwości. Chodzi mi jedynie o to, że znając jedynie moc odbiornika nie jesteśmy w stanie dobrać do niego zabezpieczenia, w każdym razie nie w sposób zgodny ze sztuką.
Zgadzam się, że na 99% silnik będzie na tym wyłączniku pracował i pewnie nawet nie będzie wywalać, ale nie wiadomo czy będą spełnione warunki ochrony przed porażeniem. A to jest kwestia najważniejsza.
W tym przypadku, autor nie podzielił się z nami wiedzą na temat przekroju przewodów zasilających, układu połączeń ani nie pochwalił się co będzie ów silnik napędzać. Dlatego nie ma sensu doradzać, bo można tylko szkód narobić.
Nawiasem mówiąc, te 8kW to moc na wale. Moc pobierana przez maszynę z sieci jest odpowiednio większa i zależna od sprawności silnika oraz współczynnika mocy.