Koledzy nie wierze, że nikt z was nie ma uprawnień UDT konserwator dzwigów osobowych,osobowo towarowych,szpitalnych.
Dokładnie chodzi mi o to aby ktoś powiedział czy można zdawać tylko część elektryczną czy trzeba elektryczno-mechaniczną.Ja chciałbym zdać egzamin uprawniający do konserwacji dzwigów II kategori.Jak to jest czy to są uprawnienia czy licencja , jak jest napisane na takim “świstku”. Niech ktoś poda mi czarno na białym.
podpisano ZIMEK ELEKTRYK- PRZECIERZ JESTEŚMY RODZINĄ E L E K T R Y K Ó W!!!
UDT prowadzi kursy na uprawnienia w zakresie konserwacji dźwigów. Szkolenie obejmuje : część teoretyczną, oraz praktyczną. Uzyskanie uprawnień bez szkolenia na kursie w moim okręgu jest niemożliwe do uzyskania. Najlepiej skontaktować się z UDT w sprawie terminu kursu i programu szkolenia oraz ceny.
Pozdrawiam
Nie znam zagadnienia od strony praktycznej ale posiadam zestaw książek, który wkrótce pewnie też udostępnimy na ise.pl, związanych z obsługą dźwigów.
Jedna pozycja to “Obsługa dźwigów dla osób ubiegających się o uzyskanie uprawnień kategorii ID lub IID.” Autor dodaje, że książka ma służyć słuchaczom odpowiednich kursów, tak więc przychylam się do opinii Pana Czesława.
(…)
Kategoria IID dotyczy uprawnień do obsługi dźwigów budowalnych z obsługą. Rodzaje urządzeń: (1)towarowe, (2)towarowo-osobowe
Kategoria ID dotyczy uprawnień do obsługi dźwigów. Rodzaje urządzeń (1)towarowych z obsługą, (2) szpitalnych.
(…)