Czy ktoś z kolgów ma uprawnienia do konserwacji dzwigów osobowych II EM. proszę o kontakt
Sorry. Ja nie mam.
Witam.Mam dylemat i nie wiem co o tym sadzic.Zdawalem egzamin w zakresie prac kontrolno-pomiarowych 16 pazdz.,poszlo mi dobrze.Odebralem swiadectwo kwalfikacyjne E w grupie 1 w punktach od 1-9 przy nieskreslonych punktach 2,7,9 i przy wymaganiach do wykonywaniach do wykonywania pracy na stanowisku eksplatacji w zakresie:obslugi,konserwacji,napraw,kontrolno-pomiarowym,montazowym.Mam teraz pytanie czy moge wykonywac pace kontr.pomiarowe,czy musi to byc jakis inny wzor swiadectwa w ktorym by pisalo np.badanie ochrony p,poraz.
na ostatniej stronie jest Zakres uprawnień pomiarowych: powinno być wpisane pomiary ochronne
jak nie masz to nie możesz wykonywać pomiarów, może nie wpisali Ci więc musisz się do nich zgłosić i sprawdzić na wniosku czy dobrze skreśliłeś
Ja z kolei mam druk świadectwa kwalifikacyjnego (PZL-Świdnik) gdzie nie ma miejsca na tego typu zapis. Jest nie skreślony punkt “kontrolno-pomiarowym” i to mi wystarcza do wykonywania pomiarów.
Pozdrawiam
Myślę , że posiadasz uprawnienia obowiązójące wewnątrz zakładu PZL- Świdnik.
Świadectwo jest ważne w całym kraju. Zostało wydane po sprawdzeniu kwalifikacji przez komisję kwalifikacyjną zgodnie z obowiązującym rozporządzeniem.
Pozdrawiam