Witam
mam takie pytanie
czy w swiadectwie kfalifikacyjnych (zoltym) o tym ze wlasciciel moze robic pomiary swiadczy niewykreslony zapos:
“spelnia wymagania kwalifikacyjne do wykonywania pracy na stanowisku ekspoatacji w zakresie:obslugi,konserawacji kontrolno-pomiarowych dla nast urzadzean;” i tu sa niewykreslone np istal elektr
czy ten zapis “kontrolno-pomiarowych” okresla ze mozna robic pomiary??
Dzięki Koledze Szymonowi wyciągnąłem z szafy moje uprawnienia z 97r. i zobaczyłem że niebawem trzeba
je odnowić.
Cytat Kolegi NOWY:
" w zakresie: obslugi, konserwacji kontrolno-pomiarowych
dla nast urzadzean:"
coś nie ma składni;
" KONSERWACJI KONTROLNO-POMIAROWYCH"
W moich uprawnieniach wyraźnie pisze:
“Wykonywanie pomiarów w zakr. ochrony przeciwporażeniowej”
Tak więc NIE jestem pewny
czy Kolega NOWY może wykonywać pomiary.
Wydane sa przez SEP
Wazne sa do grudnia przyszlego roku.
Jest to zolta ksiazeczka, poprzednia mialem nieco wieksza (wielkosci ..jakiejs np legitymacji),a ta jest nieco mniejsza
Na poczatku jest wlasnie zdanie :
“spelnia wymagania kwalifikacyjne do wykonywania pracy na stanowisku ekspoatacji w zakresie:obslugi,konserawacji kontrolno-pomiarowych dla nast urzadzean;”
a potem litanie co moge a czego nie,
i sa m.in. istalacje elektryczne niewykreslone
Dzieki,
bo zastanawialem sie czy robic od nowa urpawnienia, zdawac, skoro mam wazne do grudnia 2004 roku,
tylko to nie bylo tak jednoznacznie napisane, ale w sumie taki jest druk
Wyrywkowy cytat z ww. wątku:
“Tak więc przed tym ZABALOWANIEM proponuję odłożyć troszkę kasy, gdyż nie wiadomo ile taka przyjemność będzie kosztować jak również dużo czasu na prawdziwą naukę gdyż planowane egzaminy będą dwuczęściowe i dużo bardziej wymagające.”