Sprzedam program SEE300 z pełną dokumentacją, dodatkowo płyta z SCHEMĄ 8. Cena do uzgodnienia.
tel. 604 620 204
O jakich pieniądzach myslisz?
Myślę, że nie można formalnie odstępować programu, mimo że jest licencjonowany.
Sprzedać swoją myśl techniczną może producent lub przedstawiciel (tylko).
Pan Jaro jak sądzę nie jest ani jednym ani drugim. Potencjalny kupujący musiałby uzyskać potwierdzenie licencji u sprzedawcy. Możnaby na tym forum zapytać przedstawicieli SEE co sądzą o takich praktykach.
Czym różni się nabycie praw do produktu używanego ( z drugiej ręki) od odkupienia programu z licencją od osoby, która ma zamiar go zbyć ( nie zleżnie od powodów) czy odkupi go autor - chyba nie
z pozdrowieniami
wal-dek
Wszystko zależy od polityki prowadzonej przez producenta programu. Proszę sprawdzić warunki licencji, ktąrą udzielił producent programu tam powinno być wszystko wyjaśnione.
Najczęściej dopuszcza się odsprzedaż programu innej osobie (firmie), pod warunkiem powiadomienia o tym producenta (dystrybutora) programu i przekazania danych nowego klienta. Taką politykę stosuje producent programu PCschematic oraz jego dystrybutor w Polsce.
Pozdrawiam
Arkek Jaskulski
Z tego co wiem to chcący sprzedać SEE musisz powiadomić producenta IGE-XAO dokładnie tak jak pisze Arek Jaskulski .
Z jednej strony warunki licencji z drugiej strony ten kto kupi musi przecież program uaktualniać. Moja wiedza jest taka, że IGE-XAO nie robi problemów - tylko uaktalnia swoją bazę kliebntów (nr klucza itd).
Zbyszek
Ponawiam pytanie o kwotę?
Przepraszam że nie odpisywałem, ale ostatnio trochę kruch u mnie z czasem a poza tym i tak sprzedałem.
Pozdrawiam
Kupujesz program a potem nie mozesz go sprzedać jeśłi ci nie jest juz potrzebny. Toż to jakis absurd i zmowa firm komputerowych oraz pogwałcenie praw konsumenta.
NIE DAJCIE SIE I JAK FIRMA Zabroni - to nie ma co kupowac takiego programu.
Idziesz kupujesz sobie ciężarówkę a potem nie możesz jej sprzedać ?