Dziś ja się zwracam do kolegów o pomoc, mam uszkodzony miernik z rodziny Fluke, Robin SmartPat 5500, mam uszkodzony prawdopodobnie obwód 230V, ponieważ 110V działa poprawnie.
Poszukuję serwisu który był by w stanie naprawić taki miernik, bądź zajmuje się naprawą aparatury pomiarowej
Każda wskazówka będzie dla mnie bardzo cenna ponieważ w tej chwili jestem w kropce.
to także przedstawiciel Fluka w Polsce
sam zaworze tam mierniki do kontroli i naprawy
polecam kontakt telefoniczny myślę że z wysyłką nie będzie żadnych problemów
Dzwoniłem do dwóch serwisów naprawczych i z obu jestem zadowolony ale :
Pierwsza firma: http://www.merserwis.pl/
Pan przekonał mnie że są specjalistami w dziedzinie aparatury pomiarowej, tzn. pracują w określonej grupie urządzeń i nie biorą starego radia do naprawy lecz nie naprawiają Fluke, gdybym się upierał to mógł bym wysłać Im miernik, ale nie ma pewności że uda się naprawić.
Pan prowadzi bardzo szeroki zakres prac przy aparaturze pomiarowej oraz automatyce przemysłowej, podobno naprawia najróżniejsze przyrządy pomiarowe, po rozmowie z Tym Panem już patrząc na miernik widziałem jak działa Jeśli uda się naprawić miernik, to w tej samej firmie zostanie wykonane wzorcowanie miernika i wystawiony dokument potwierdzający zgodność pomiarów. Jutro wysyłam do Poznania miernik
Bardzo dziękuje Kolegom za pomoc Dzięki temu za miesiąc możliwe że będę mógł się cieszyć znowu z miernika
A może ktoś zna jeszcze jakieś inne adresy serwisów aparatury pomiarowej ??
Linki na pewno przydadzą się innym kolegom którzy staną w samej sytuacji co ja.
Pozdrawiam
Piotr
to bardzo solifdna firma sam kożystam z ich usług a niewątpliwy plus jest taki ż eodrazu dostaje sie od nich świadectwo wzorcowania
bardzo dobrze wykonane dla mnie czytelne