Witam
Czy posiada któryś z Kolegów wzór (pdf, doc itp.) protokołu okresowego przeglądu rozdzielnicy nn?
Witam
Czy posiada któryś z Kolegów wzór (pdf, doc itp.) protokołu okresowego przeglądu rozdzielnicy nn?
Witam Kolegę Marcina i wszystkich Kolegów na FORUM.
Jeśli chodzi o mnie to takie protokoły wykonuję od “hoho” i trochę w nast. sposób:
Witam !!
Jak by się Kolega pochwalił tymi protokółami
Bylibyśmy wdzięczni.
Witam!
-Gwiazdki oznaczają (cytuję):
**) na życzenie inwestora
-Kolega (Andrzejbo) nie jest inwestorem.
P.S.
-Proszę pisać tylko w swoim imieniu, Kolego Andrzeju …,
bo … mnie do szczęścia nie są one potrzebne.
-Poważni inwestorzy posiadają takie protokóły,
niekiedy w wersji elektronicznej.
-Firmy wykonujące w/w prace, też je posiadają.
Witam !!
Nie jestem inwestorem ale wykonawcą.
I chętnie skorzystam z forum i doświadczenia KK.
Kol. EDI - jak Ci nie trzeba to nie będzisz używał.
Witam!
-Pewnych dokumentów, czy wzorów, nie można upubliczniać.
-Przecież Kolega Krystyn i tak już dużo w tym temacie napisał.
-Proszę uszanować ostatnie zdanie każdego postu:
“(c) KSKRAK. All Rights Reserved”
P.S.
-Własne wzory protokółów z pomiarów, przekazywałem (w zaufaniu), Kolegom z Forum w prywatnych korespondencjach.
-Wystarczy nieco […].
Witam !!
Kol. EDI - nie wcinaj się … .
Kolega Krysty pewnie coś użyczy.
Sam na mnie krzyczy jak napisałem 523
Witam!
Proponuję lekturę:
http://krystyn.krakow.pl/
-Wybrać: Pliki i dema>>
P.S.
“[…] pewnie coś użyczy”.
Witam
Panowie nie chodziło mi o wzory firmowe z nagłówkami, ale o merytoryczną część takiego protokołu.
Kolego Krystyn pkt. od 1 do 4 mogę zrobić Tobie znanym bardzo dobrze programem
który legalnie posiadam, natomiast chodzi mi o protokół zbiorczy tego wszystkiego, protokół zatytułowany np. “Protokół okresowego badania rozdzielnicy nn”
A co z przeglądem tzw. mechanicznym i ilościowym: sprawdzenie siły skręcenia np. szyn itp., oraz ilości sprzętu ochronnego i ostrzegawczego?
Może wytłumaczę, po co mi to, otóż od pewnego czasu zwracam uwagę przełożonym o konieczności przeglądu tychże rozdzielnic (jest ich kilkanaście), ale jak do tej pory było bez odzewu, ale ostatnio miał miało miejsce pewne zdarzenie (wypalenie się listwy zaciskowej 70 mm2), które to uświadomiło im zasadność moich uwag (fajnie mieć racje
).
Witam!
-Jeśli firma posiada rozdzielnice nn, to zgodnie z prawem, powinna dbać o ich stan techniczny i dziwi mnie postawa przełożonych Kolegi (marcin-ryba).
-Może wystarczy przypomnienie odpowiedniego paragrafu.
Witam
Ponoć najprostsze rozwiązania są najlepsze, więc zadam inaczej pytanie.
Czy program “Przeglądy elektryczne” a w zasadzie jego wynik (protokół) może być takim protokołem zbiorczym?