Szukam prostego i taniego programu do rysowania:
instalacji elektr., obiektów pomiarowych itp.
Proszę o pomoc.
Szanowny Kolego !
Z własnego doświadczenia związanego z podobnym tematem polecam zdecydowanie skontaktować się z przedstawicielem firmy HAGER. Firma ta rozpowszechnia bezpłatnie program ELCOM obecnie w wersji 3.0. Program bazuje co prawda na aparaturze HAGER’a, ale pozwala również na tworzenie, i edytowanie schematów elektrycznych bez znamion w/w producenta. Przyznam szczerze, że programik ten mimo swojej prostoty i intuicyjnej budowy bardzo mnie zadziwił - oczywiście na plus. Mając do porównanie program firmy IGE-XAO - SEE 3000, z którego korzytam na codzień w pracy zawodowej, byłem niezwykle zachwycony na korzyść ELCOM’u. Ponadto produkt HAGER’a oferuje naprawdę niezłe możliwości. Pozwala tworzyć schematy 1- i 3-kreskowe, ma wbudowany moduł adresacji krosowej (np: powiązania cewka - zestyk) i wiele innych ciekawych rozwiązań.
Szczerze mogę go polecić do pracy o której Pan wspomniał.
Pozdrawiam serdecznie.
Rafał Pinowski
PS. Proszę o ewentualny kontakt w celu wymiany doświadczeń, jeżeli zdecyduje się Pan na pracę w ELCOM-ie.
Podaję również przy okazji namiar na HAGER ELECTRO Sp. z o.o.:
ul. Żytnia 86, Duchanice
05-850 Ożarów Mazowiecki
tel. (0-22) 721-16-22, 722-44-87 lub 721-00-02
fax. (0-22) 721-00-01
tel. kom. 0-601-37-21-64 (Krzysztof Galubiński)
e-mail: Krzysztof.Galubinski@hager-tehalit.com.pl
WWW: http://hager-tehalit.com.pl
Dzięki za info.
Ale jeszcze nie to. Szukam coś taniego, prostego i przede wszystkim z dobrym hepl-em po polsku
Pozdrawiam Krystyn
Sprawdz IntelliCAD’a (www.intellicad.pl) jest tani i ma zgodny format danych z *.dwg a dodatkowo można do niego dokupić bibliotekę symboli elektrycznych.
Pozdrawiam
Martin
Witam
Zobaczę ale jak ją spolszczą.
Pozdrawiam Krystyn
Elcom 3.0 o którym wspomniano wcześniej jest całkowicie po polsku i pomoc jest też po polsku. Jeśli Pan jest zainteresowany to proszę przesłać maila. Wypalę płytkę i wyślę. A tak na marginesie, czy jest wersja “Krystyna” obsługująca wszystkie nowe mierniki Sonela? jeśli tak to prosiłbym o info na maila i ewentualnie uaktualnienie-jestem użytkownikiem tego programu-łaczę wyrazy szacunku AnS
Dzisiaj wróciłem ze szkolenia organizowanego przez HAGER.Uczestnicy dostali program Elcom 3.0. Jestem mile zaskoczony jego możliwościami.Polecam innym.
Pozdrawiam.
Witam
Napisz coś więcej na temat szkoleń Hagera . Czy każdy może w nich uczestniczyć i czy są odpłatne . Program ELCOM zamówiłem już pół roku temu ale nie przysyłają widocznie dostają tylko ci co są na szkoleniach.
Pozdrawiam
Szkolenia są bezpłatne.I chyba tylko ich uczestnicy otrzymują program.Ponadto jestem klientem ELWAR-u i zakupuję produkty
HAGER(nie wiem czy to ma znaczenie).
Jeśli jesteś z mazowieckiego skontaktuj się z p.Cezary Załęski
tel.0-607687761 lub z p.Mirosław Ośko tel.0-607641557.
W przypadku innego województwa oni podadzą Ci namiar.
Pozdrawiam
Witam
Dziękuję koledze Januszowi za informacje .Tak jestem z mazowieckiego i chyba skorzystam ze szkolenia .
Pozdrawiam