Poszukuję darmowego programu do doboru oświetlenia w pomieszczeniach. Proszę o ewentualne namiary, skąd takowy można ściągnąć.
Z pozdrowieniami Adam
Wejdz na stronę www.elgo.pl tam znajdziesz to czego szukasz.
Poza tym programy takie udostepniaja wszyscy liczacy sie producenci opraw lub (i) zrodel swiatla - ensto (litestar) czy philips (calculux) sprawdz tylko (choc czasami jest to na bakier z warunkami dystrybucji softu) czy mozesz zaimportowac do programu dane o oprawach innych producentow
Witam
Od kilku lat korzystam z programu f-my „ES-System” i jestem zadowolony ze względu na łatwość obsługi a dodatkowo można w bazie danych znaleźć dużą liczbę opraw innych firm. Przerobiłem, co prawda kilka lat temu, programy innych ale ten przypadł mi do gustu. Być może obecne wersje innych firm są również bardziej przyjazne. Podaję adres www.essystem.com.pl.
Pozdrawiam
Wal-dek
Philips Lighting Poland - darmowy Calculux pod Windowsa. Posiada bazy ich źródeł światła i opraw.
Mam też ( nie pamiętam czy to nazwa programu czy firmy ) OxyTech - tym się jednak nie bawiłem zbyt wiele
Bezpłatnie mozna również otrzymać program DIALUX (dostępny po zarejestrowaniu się, np. na stronach ES-SYSTEM).
Dużą zaletą programu jest mozliwość importu podkładów z AutoCAD’a