Czy jest gdzieś określony wymóg pracy na określonym stanowisku pracy (np. majster, asystent projektanta) aby mozna było prowadzić dziennik praktyki zawod. do uprawniń budowlanych? Nic takiego nie znalazłem a ktoś tak twierdzi.
Paweł
Czy jest gdzieś określony wymóg pracy na określonym stanowisku pracy (np. majster, asystent projektanta) aby mozna było prowadzić dziennik praktyki zawod. do uprawniń budowlanych? Nic takiego nie znalazłem a ktoś tak twierdzi.
Paweł
Witam
Wszystko jest w Prawie budowlanym - do ściągnięcia z www.sejm.gov.pl (dalej nie pamiętam, musisz przeklikać).
W sumie przy praktyce musisz brać bezpośredni udział przy pracach, możesz być zwykłym elektromonterem, majstrem itp. - byle była do budowa. Nie liczy się praktyka np.w zakładzie w służbie utrzymania ruchu.
Co do praktyki projektowej to asytent projektanta (ne można inaczej projektować bez uprawnień)
Szczegółowego wykazu zawodów to raczej nie ma (ja się nie spotkałem) liczy się to co i jak wpiszesz do zeszytu- żeby spełnić wymagania zawarte w prawie budowlanym
Pozdrowienia
Zbigol