Normy

Witam
Jak bardzo różni się norma PN –5009 od normy IEC 60364
Pozdrawiam Sylwester

http://www.integram.com.pl/ Proszę sprawdzić

Mała niedopowiedź.

Program umożliwiający czytanie norm kosztuje 1750zł+VAT na jedno stanowisko.

Ja po zainstalowaniu przeglądarki mam możliwość oglądania norm. Napewno nie wszystkich, ale to już inna sprawa.

Zapytałem autorów dlaczego jest tylko kilka norm elektrycznych. Dostałem odpowiedź " Dział norm elektrycznych jest tak obszerny, że wymagałby zrobienia osobnego programu, czego w najbliższym czasie nie przewidujemy"

Że też jeszcze pozwalają poczytać konstytucję.

80% (podobno) wszystkich norm to normy elektryczne

Witam
Liczyłem na to , że ktoś może czytał obie normy i może je porównać . Posiadam normę 5009 .zaś 60364 jeszcze nie . Czy różni się na tyle że warto ją kupić.?
O to mi chodziło
Pozdrawiam
Sylwester

Różnice są i to praktycznie w każdym arkuszu. Różnice nie wielkie ale często bardzo znaczące. Poprawiono część błędów wskazanych przez dr Musiała ( patrz INPE) ale nie wszystkie. Ręcznie nanieść wszystkie zmiany trzeba by cierpliwości śrewdniowiecznego mnicha.

Zwracam sie z zapytaniem czy po zainstalowaniu przeglądarki ze strony Integram, można już czytać normy

Po zainstalowaniu przegladarki można już oglądać nomy. Jest trochę ograniczeń, ale w większości są to wystarczające dane
Pozdrowienia

Normy można oglądać tylko z poziomu przeglądarki. Należy postępować w/g instrukcji. Jest trochę ograniczeń, ale w większości są to wystarczające dane.
Pozdrowienia

Bez wykupienia licencji na stanowisko większosć praktycznych norm jest niedosępna

WItam
Czy ktoś posiada listę wymaganych przepisów, rozporządzeń i norm, których znajomość jest wymagana przy zdawaniu egzaminu na uprawnienia projektowe i wykonawcze (bez ograniczeń) - ew. czy są publikowane, gdzieś pytania do w/w egzaminu

Pozdrowienia
Zbigol
(Kraków)

Prośba do admina o przeniesienie mojego pytania dot.pytań do egzaminu do nowego wątku (pytania egzaminacyjne)
zbigol