Witam Kolegów.
Czy ktoś z Panów spotkał się może z przyżądem do pomiarów rezystancji izolacji " CHY6M500".Potrzebuje dokładne dane tego miernika i właściwie najważniejsza sprawa to czy posiada zatwierdzenie GUM.
Dzięki za wszelkie informacje
Pozdrawiam Cezar
Witam wszystkich Kolegów na FORUM.
Kolego Cezary, pierwszy raz usłyszałem o takim mierniku.
Jedynie co mogę pomóc to:
http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=10030030
tam Kolega się dowie więcej.
Pozdrawiam Krystyn
Megaomomierz z napięciem próby 500V, obudowa typu “stick”:
CHY 6M (500V)
Posiada zatwierdzenie typu Głównego Urzędu Miar
DANE TECHNICZNE:
Rezystancja: 10kΩ…2000MΩ (2%)*
Wyświetlacz LCD: podświetlany 3 1/2 cyfry (1999)
Próbkowanie: 2,5x/s
Napięcie znamionowe: przetwornik DC/DC 500V DC
Przepełnienie: wyświetlany znak “OL” lub “-OL”
Zasilanie: 4x bateria typu 1,5V typu AAA
Wymiary / waga: 170x44x40 mm / 160g
FUNKCJE DODATKOWE:
20MΩ / 2000MΩ - wybór zakresu 20MΩ lub 2000MΩ
APO - automatyczne wyłączenie po 15s nieużywania
MEAS - uruchomienie procesu pomiaru rezystancji izolacji
DC 6V - możliwość podłączenia zewnętrznego zasilacza
pozdawiam
dobry duszek
Dziękuję za wszelkie informację na temat tego miernika.Znalazłem go w kilku miejscach w internecie ale niestety nigdzie nie było opisu.
Pozdrawiam Cezar
Megaomomierz CHY 6M (1000V)
Posiada zatwierdzenie typu Głównego Urzędu Miar
DANE TECHNICZNE:
Rezystancja: 10kOhm…2000MOhm (2%)*
DANE OGÓLNE:
Wyświetlacz LCD: podświetlany 3 1/2 cyfry (1999)
Próbkowanie: 2,5x/s
Napięcie znamionowe: przetwornik DC/DC 1000V DC
Przepełnienie: wyświetlany znak “OL” lub “-OL”
Zasilanie: 4x bateria typu 1,5V typu AAA
Wymiary / waga: 170x44x40 mm / 160g
FUNKCJE DODATKOWE:
20MOhm / 2000MOhm - wybór zakresu 20MOhm lub 2000MOhm
APO - automatyczne wyłączenie po 15s nieużywania
MEAS - uruchomienie procesu pomiaru rezystancji izolacji
DC 6V - możliwość podłączenia zewnętrznego zasilacza
WYPOSAŻENIE:
Para przewodów pomiarowych, bateria, instrukcja obsługi.
Witaj Czarku ! Został udzielona Tobie odpowiedz o mierniku o nazwie CHY 6M 500V. Gdybys mial natomiast problemy z uzyskaniem informacji w sieci o innych miernikach, robisz to następująco: Wchodzisz w okno dowolnej przeglądarki, wpisujesz nazwę, typ miernika i dajesz polecenie Szukaj. Wyswietlą się witryny, na których choć raz padła podana przez Ciebie nazwa. Tym sposobem dotrzesz do dystrybutora miernika, producenta i od niego poprosisz swiadectwo typu miernika w postaci drukowanej i przesłanej pocztą tradycyjna lub w wersji elektronicznej /zeskanowany dokument/. Dokument przesłany mailem.
Witaj “Megabajt”
Rozumiem ,że jaja sobie robisz udzielając takiej instrukcji:)))
Słowo daje ,że tak właśnie robie ,ale akurat na temat tego miernika nic nie mogłem znaleźć. Docierałem do zbyt ogólnych informacji bez żadnych konkretów.
Posiadam komplet mierników Sonela i narazie nie myśle o wymianie a ten widziałem właśnie na Allegro jednak tam opis nie był zbyt wyczerpujący (sama nazwa).
Ale już wiem o nim wszystko i wielkie dzięki .
Pozdrawiam wszystkich.
Czarek
Czarku ! Wybacz, ale nie robię sobię żadnych “jaj” . W sieci jestem 6 rok. Na moim osiedłu 6 lat temu byłem sam.
Wszystko jest w sieci, tylko trzeba umieć szukać. Rzeczywiście ten przyrząd ma świadectwo typu, rozprowadza go bodajze Biall z Gdańska oraz Tomtronic z Łodzi…
Mam już dawno opanowane operacje, przelewy na kontach bankowych internetowych…i nie ma Czarku żadnych jaj…
jak nie pomoglam jedna przeglądarka, wchodzisz w drugą…
Wysylanie protokolów z pomiarów pocztą email dowolnemu inspektorowi państwowej inspekcji pracy Rzeczpospolitej Polskiej, leżacemu na plaży do góry stykiem ochronnym…w dowolnym punkcie kuli ziemskiej…mam dawno za sobą..
Wiecie kochani bracia elektrycy…jak grupa internautów wolontariuszy z całego świata zakpila sobie z Billa Gatesa szefa Microsoftu ???..Opracowali program OpenOffice..jest bezpłatny dla wszystkich…można go ściągnąć z sieci…jest to coś podobnego do pakietu biurowego Microsoftu…