Kto móglby mnie podpowiedziec...?

Prosilbym o poinformowania mnie jakie sa jednostki miernicze energii elektrycznej powyzej megawatów-godz. ? i ile sa równowarte do poprzednich w skali jednostek ? Choczi mnie o nazwy uzywane w Polsce.

Poza tym poszukuje w Polsce wielkie firmy które zainteresowalyby sie rozwinieciem projektów linii transmisyjnych o napíeciu znamionowym 500 KV, 220 KV i 132 KV, a takze liniami dystybucyjnymi w regionie Patagonii Argentyñskiej. Zainteresowanym wysle szczególy. Poza rozwinieciem panaliz wykonalnosci i projektów bylyby istotne mozliwosci do ich wykonania i pózniejszej eksploatacji koncesjonowanej instalacji. To samo dotyczy sie do elektryfikacji i eksploatacji nowych linii kolejowych, o szybkosci do 270 Km dla przewozu pasazerów i towarów.
Do obu przedsiewziec bede wybieral i ustalal poczatkowe rozmowy JEDYNIE Z POLSKIMI FIRMAMI.

Istnieje takze mozliwosci odnoszace sie do innych branz techniki, do zastosowania w Argentynie.

WYJASNIENIE: Posiadam bezposredni dostep do jednego z kandydatów na Prezydenta Argentyny na przyszle wybory ogólne które odbeda sie w Niedziele 27 kwietnia, 2003. obecnie biore udzial w zebraniach z kandydatem aby wprowadzic jedynie Polskie firmy w rózne projekty w zakresach: ENERGETYKI, WYDOBYWANIA GAZU ZIEMNETO I ROPY NAFTOWEJ; TRANSPORTU; WYDOBYWANIE SUROWCÓW METALOWYCH I NIE; INFORMATYKA-TELEKOMUNIKACJA, ITD. W jednym slowie: projekty zwiazane z rozwinieciem gospodarki argentyñskiej.

Drogi Panie Andrzeju ! Nie wiem, co sądzić o Pana wpisie na forum. Nie mam zdania. Wydaje mi się, że adresatem Pana wpisu winny być polskie instytucje rządowe, być może Krajowa Izba Przemysłowo-Handlowa
Gdzie Pan teraz znajduje się ? W Argetynie ?

Witam Szanownych Kolegów …
No tak … Ale właściwie to czemu nie ? !

• Może wesprzemy Rodaka …
    Ktoś musi stać się dla niego zapleczem w zakresie doradztwa i nie tylko .
    Przecież jak dobrze pójdzie to Pan Andrzej F. Gomoliszewski będzie osobą z otoczenia głowy państwa .
    Obawiam się , że pozostawienie sprawy politykom nie wyjdzie takiej inicjatywie na dobre .
    Mnie to zdecydowanie przerasta i wręcz rozbraja , ale może to szansa dla dużych Polskich firm …
    Skoro będziemy odbudowywali Irak to może i tam coś podziałamy ? Gdzieś w końcu trzeba zarabiać pieniądze …
    Swego czasu słyszałem opiję energetyków , że zakusy Hiszpańskich firm energetycznych do zakupu Polskiej energetyki miały bardzo banalne powody …
    Podobno są bardzo bogaci , lecz nie posiadają i nie wdrażali tak zaawansowanej technologii w swoich sieciach jak nasza .
    Optymistyczne jest to , że chyba pod względem obowiązujących przepisów norm stajemy się krajem o dużym poziomie technicznym .
    Tylko jakoś boję się rozejrzeć dokoła …
    Z Poważaniem
    Darek Froch