Witam panów
Czy mogliby panowie wypowiedzieć swoje zdanie na temat książek oferowanych na niniejszym serwerze a dotyczących projektowania instalacji elektrycznych ? czy warto je kupić ?
potrzebuje typowo praktycznyvh porad gdyż jestem świeżo upieczonym elektrykiem jeszcze bez praktyki raczej “w pieluchach” jeszcze jestem Czy mogliby panowie polecić mi jakieś książki w których zawarta jest typowo praktyczna wiedza ? zdaję sobie zsprawę że niektóre z zadanych pytań mogą pozostać bez odpowiedzi gdyż operator serwisu moze nie przepuścić krytyki na temat sprzedawanych w serwisie książek ale mimo to proszę o pomoc
Henryk Markiewicz - OK!
witam kolegę
co do ww książek zdania nie zabieram bo ich nie znam.
Fakt jest jeden konfrontacja marzeń z rzeczywistością bywa różna. Młodo upieczony student nafaszerowany teorią będzie miał poważne problemy z praktyką. Otóż radzę wziąć do ręki łopatę i wykopać kawałek rowu pod kabel. Wziąć przecinak i wykuć np. 100m bruzd pod peszla i osprzęt. Osznurować u kolegi rozdzielnię. Zrobić poważne zwarcie które upali śrubokręt(tak, tak ja do dziś pamiętam skutki zwarcia i zapewniam Cię, że miało ono pozytywny wpływ na moje podejście do prądu-cichego zabójcy i nauczyło mnie szacunku).
Bądź pewny, że ta wiedza poparta teorią wyda owoce.
Acha, jeszcze jedno studiować musisz dalej ciągle zmieniające się prawo, normy i inne tego typu dokumenty.
witam
mysle ze konstruktywna krytyke przepusci
adminek nasz jest OK
a moze nawet bardziej niz OK ![]()
pozdrowka
specus
ps:
to nie jest zadne lizodu…swo
)))))
ogromne dzieki za porady i wypowiedziane zdania. owszem jestem dopiero co po studiach i właściwie to dopiero co odkryłem ten serwer troche poobserwowałem i uważam że to wspaniała sprawa kiedy wykwalifikowani i doświadczxeni fachowcy dzielą się swoją wiedzą i wymieniają na forum poglądy można się wiele dowiedzieć . szczerze mówiąc to troszkę sie obawiałem panów reakcji jako nowicjusz ale widzę że niepotrzebnie jeszcze raz dziękuję i mam nadzieję że mogę liczyć na panów pomoc w kwestiach instalacji a wzamian.. cóż o instalacjach nie powiem nic czego by panowie nie wiedzieli ale jeśli będę mógł w jakiś sposób pomóc to z przyjemnością to zrobię .
A tym czasem życzę wszystkim zdrowych wesołych i pogodnych świąt oraz oczywiście smacznego jajka.