Witam Kolegę Marcina i wszystkich Kolegów na FORUM.
Przypuszczałem że Kolega Jacek (ise.pl) wyrazi zgodę
na dalszą dyskusję, gdyż każdy produkt dotyczący naszej branży powinien być omawiany na tym FORUM.
Kolego Marcinie.
Nie ma za co nikogo przepraszać, gdyż nikt się nie gniewa. Chodziło mi tylko o formę wątku odnoście reklamowania.
Aby skrócić tekst zastosuję zasadę:
[część cytatu Kolegi], a poniżej moja odpowiedź.
======== reklama firmy =========
[…w miejscu “Twoje imię:” powinien wpisać np. Krystian,…
a nie nazwę firmy…]
FORUM jest dla wszystkich i jak kto się powinien podpisywać było to omawiane w wątku “Jak polepszyć jakość dyskusji”. Myślę że na pewno każdy jest zadowolony gdy wie kto jest autorem wątku i z jakiej firmy. Poza tym każdy podaje swój adres email z którego można wywnioskować czy reprezentuje jakąś firmę.
[…czyż to nie zamierzona reklama firmy…???]
Myślę że przy moim rzadko spotykanym imieniu KRYSTYN bardzo łatwo mnie zidentyfikować, a poza tym wystarczająco wiele firm jak również naszą reklamuje ISE.PL.
Nawet na GG jest kartoteka którą każdy może wypełnić.
I gdy ktoś do mnie stuka na GG to najpierw popatrzę do katalogu publicznego i gdy tam nie ma nic wpisane do od razu korzystam z opcji “zablokuj”.
Innym przykładem może być wykonany wpis np.: bardzo negatywny o danym mierniku pisany przez osobę z firmy konkurencyjnej. Nie mam dowodów na to, ale były takie wątki gdzie jestem pewien o wystąpieniu takich przypadków.
======== reklama produktu ========
Kolego Marcinie bardzo jestem zadowolony z tego wątku, ponieważ jest to również część reklamy produktu. Jak każdy produkt ma swoje wady i zalety to uważam iż należy o tym głośno mówić. Niech każdy wie o tym aby nie kupować “kota
w worku”. Jestem programistą ponad 20 lat i mogę powiedzieć że nie ma i nie będzie nigdy takiego programu, aby każdy był zadowolony. Nad systemem operacyjnym WIN… pracuję tysiące osób, a ile ma błędów to chyba wielokrotnie Kolega tego doświadczył. Mówię tylko o błędach, a nie o tym co ja bym chciał mieć w tym systemie. Wszyscy znamy na pamięć tekst “program wykonał nieprawidłową operację – zamknij system”.
Nasz program jest sprzedawany od 7 lat, i od 7 lat poprawimy błędy i uwzględniamy uwagi i życzenia użytkowników których jest ponad 3000.
======== na temat uwag do programu ========
[Ad1. …gdzie jest przycisk “właściwości drukarki”…]
Przecież ta opcja jest w systemie WIN, jeżeli administrator
sieci ją Koledze udostępnił.
Tak samo możemy powiedzieć dlaczego nie ma przycisku “ustawienia ekranu” czy “głośności”.
Jak już wspomniałem program nie jest przystosowany do pracy w sieci ale wiem iż ponad 300 firm drukuje na drukarkach sieciowych. W naszej firmie również.
[Ad2. …o korzystanie z serwera jak ze zwykłego dysku twardego…]
Ma miejscu administratora sieci nigdy bym na to nie zezwolił, jeżeli nie jest to program sieciowy. Znam kilkadziesiąt przypadków gdy w takich przypadkach wkradły się wirusy do serwera. Poza tym administrator powinien znać wszystkie programy, które mogą być przechowywane na serwerze.
Gdyby tak chciał każdy pracownik z każdej branży to…
== Kolejną sprawą jest utrata danych ==
Nasz i każdy inny program jest użytkowany przez pracowników dużych firm które posiadają konserwatorów oprogramowań
jak również przez małe firmy które korzystają z pomocy innego kolegi który zna się na komputerze. Dzisiaj ten kto wie jak wejść w BIOS-a PC uważa że już wszystko wie. W ciągu 7 lat odzyskaliśmy dane protokołów w kilkudziesięciu firmach, gdzie padł dysk, wirus załatwił sprawę lub WIN się całkowicie rozsypał. Dzięki temu że nasz program jest instalowany
w głównej ścieżce było to możliwe poprzez instrukcje telefoniczne nawet z osobami które mają bardzo słabe pojęcie o oprogramowaniu.
== odzysk danych ==
Jestem ciekaw gdzie i do kogo Kolega zadzwoni np.:
w przypadku padnięcia systemu WIN… i jest możliwe uruchomienie PC tylko z dyskietki lub CD aby zarchiwizować dane w celu ich odtworzenia z programów Outlook lub GG. Przypuszczam że Kolega wie. Ale proszę się zapytać innych użytkowników PC w szpitalu.
[Ad3. Osobiście nie lubię zaśmiecać dysku C:\D:\E:\itd od tego jest folder Program Files!!!]
Zgadzam się z tym. Teoretycznie każdy program posiada opcję “od instaluj”. Czyli w ciągu roku instalujemy różne programy free lud dema których może być 50-100. Następnie od instalujemy i co? Zdziwienie! Rejestry mają śmietnik.
A w Program Files jest mnóstwo niejasnych katalogów.
A przy okazji może Kolega mi pomoże co mam zrobić
z plikiem hiberfil.sys który ma ponad 300 Mb na C:?
[Ad6. …ktoś ośmielił się podnieść głos na produkt…]
I o to nam właśnie chodzi. Dla nas są najważniejsze negatywne uwagi. Jeżeli będą możliwe do wykonania i zgodne z przepisami to na pewno je uwzględnimy, przez co tych uwag będzie mniej i program się będzie lepiej sprzedawał.
== poza uwagami==
[Ad2. Nie do końca się z tym zgadzam…]
Jak powyżej wspomniałem. Analizujemy wszystkie uwagi ale wybieramy to co większość chce. Wszystkim się nie dogodzi.
[Ad3. …program za 19,000zł, bo ja nie.]
Coś Kolega źle przeczytał. Przytoczę ponownie:
Za ciężkie pieniądze to są programy Z NASZEJ BRANŻY
w kwocie np.: 19000 zł.
[Ad3. …konkurencja troszeczkę ożywi rynek…]
Szanuję konkurencję i nigdy się nie wypowiadam. Klient na prawo wyboru.
[…jest to szpital który to ma poważny problem z programem KRYSTYN 2000]
Szanowny Kolego. To nie szpital ma problemy.
To problem ma ta osoba która z niego korzysta.
Czemu ponad 3000 firm nie ma problemów?
Czy ktoś do nas dzwonił i pytał?
A może ten szpital ma program za który nie zapłacił i dlatego nikt nie dzwoni?
==== End ====
Jeżeli Kolega nie chce podać nazwy szpitala,
to proszę do nas wysłać email z treścią:
FORUM – szpital nr licencji XXXX
Pozdrawiam Krystyn