Witam wszystkich
Jaka obecnie jest procedura uzyskania uprawnień budowlanych
Dawniej te uprawnienia uzyskiwało się w urzędzie wojwódzkim, teraz w Izbie Inzynierów Budownictwa. Czy mógłby mi ktoś przybliżyć ten temat.
Jarosław
Papiery, czyli dwuletni pamiętnik w projektowaniu i dwuletni pamiętnik w wykonastwie składa się w Izbie danego województwa i czeka się na odpowiedź. A pewne stuprocentowo informacje możesz uzyskać w Krajowej Izbie Inżynierów Budownictwa. W regionalnych nie za bardzo jeszcze są zorientowani
Po okresie oczekiwania dzwonią do Ciebie z informacją że niestety masz parę niedociągnieć w zaszycie (pamiętniku) i zaczynasz poprawiac … acha przed złożeniem na konto OIZ musisz wpałacić połowe połowy średniej krajowej wynagrodzenia brutto (około 530 zł). Oddajesz ponownie i nów czekasz na odpowiedź … a później to juz zstaje tylko egzamin
pozdrawiam
Witam!
A nie ma sposobu aby pominąć “pamiętnik” ? Ja np. nie pracuję w wykonastwie (formalnie) i nie mam możliwosci uzyskania tych wszystkich wpisów uważam się natomiast za dobrego fachowca i chciałbym takie uprawnienia mieć. Jak to zrobić?
Staszek
poproś kogoś o przysługę, żeby Ci tylko wpisal co trzeba (odbywałeś darmową praktykę, gdyby co?) - Izba i tak tego nie sprawdza ![]()
Korwin