Witam wszystkich Kolegów na FORUM.
Kolego Jacku.
=== mało wykonalne, ale? ===
Najlepiej by było zrobić dwa FORMU.
Ale gdyby zrobić:
- forum 1 – osoby zalogowane,
- forum 2 – każdy sobie pisze co chce,
to zapewniam iż opcja “1” będzie długo i poważnie działać
a opcja “2” zginie bo nikt tego nie będzie czytał.
=== jakie są wypowiedzi ===
Wielu z nas korzysta z GG. Jak dostaję nową wiadomość od nieznanej osoby, to sprawdzam w katalogu publicznym. Gdy tam nie ma żadnych danych to bez odpowiedzi wykonuję opcję “zablokuj”.
A często spotykamy wypowiedzi nie zidentyfikowanych osób które stosują prowokacyjne wypowiedzi, delikatnie obrażają innych lub konkretnie odnoszą się do członka (nie zawsze jako partyjnego) lecz jako do części ciała.
Albo teraz pisząc jest wiadomość od kogo nie wiem i nie do mnie.
Ktoś (Autor: m.i.e. 03-01-29 19:11) pisze:
Kolego Tadku!
Przytaczany przez Ciebie Sanepid ma tyle do luksów , co ja do księżnej Monaco.
Tak się zastanawiam Czy “m.i.e” jest na Ty z Kolegą Tadeuszem? Jeśli tak to przepraszam za uwagę.
Kolegę “tadek” znam trochę z poprzednich wielokrotnych wypowiedzi i w tym przypadku mogę dalej pisać w tym wątku.
Ale jak odpowiadać na wypowiedzi osób które są poważnymi a jak rozróżnić tego gówniarza, który sobie robi jaja z tego FORUM.
Powtórzę SOBIE ROBI JAJA Z TEGO FORUM.
Pomijam treści typu “SPRZEDAM”. Jeśli tak ma być to proponuję nową zakładkę.
=== dla kogo to FORUM ===
Powinno być dla wszystkich, ale poważnych.
Jak widać z wypowiedzi w tym wątku to przeważnie każdy się podpisuje imieniem i nazwiskiem lub podaje swojego email-a. Brak wypowiedzi bez podpisu. Takie osoby mają inne pole pod popisu.
Jeśli chodzi o mnie to wszystko można się dowiedzieć na naszej stronie www.
Z pośród uczestników w tym wątku to nie mam
np.: pojęcia kto to jest “Magabajt” a email “smallBoy” też nic nie mówi.
Tak z ciekawości, cytat Kolegi Megabajt: “Czasy minęły kiedy w latach 60-tych…”, zapytam: czy Kolega pamięta te czasy?
Powtórzę cytat Kolegi Arkadiusza:
“Efekty są takie że można pisać bzdury bez żadnej odpowiedzialności. Jeżeli mam się podpisać swoim nazwiskiem pod opinia to sprawdzę dwa razy to co napisałem a jeżeli pozostaje anonimowy to mogę bez żadnych konsekwencji robić sobie hyde park.”
Z czym się zgadzam w 100%.
=== CENZURA ??? ===
Bez cenzury to każdy krzyczy w tramwaju jaka powinna być polityka w kraju, a gdy mu się powie powiedz Pan to głośno w TV to już go niema i już nie jest politykiem.
Uważam że ten co pisze coś poważnie, to się tego nie powinien wstydzić. Wręcz przeciwnie powinien się swoją wiedzą dzielić i podpisać się pod tą wypowiedzią.
Nigdzie nie widziałem żadnego artykułu w gazetach lub w Internecie bez podpisów.
Owszem na płotach ulicznych są różne treści i tam nie ma podpisu. Nie wiem dlaczego?
=== propozycja ===
Kolego Jacku.
Proponuję nie używać słowa “cenzura” ani “moderowane”,
lecz po prostu “eliminowanie tematów nie na poziomie”.
Utworzyć nową zakładkę “Sprzedam - kupię”, aby to się nie pojawiało w tematach.
=== śmietnik ===
Są osoby które zadają jedno (to samo) pytanie w kilku działach. I teraz nikt nie wie gdzie się dyskusja toczy.
Innym problemem jest zezwolenie na zmianę tematu danego wątku. Takie zamiany doprowadzają do zaginięcia poszukiwania danego wątku.
=== ELIMINACJA uczestników FORUM ===
!!!
Osobiście cieszę się iż FORUM się bardzo rozrasta.
Lecz powstaje pewien problem:
- trzy miesiące temu otrzymywałem ok. 15 informacji z FORMUM z których ok. 80% to były poważne zapytania lub odpowiedzi,
- obecnie powiększyło się to do ponad 50 dziennie w których połowa jest bez sensu, pisane przez nie wiem kogo.
Ad. 1 – nadążałem odpowiadać.
Ad. 2 – co za dużo to nie zdrowo.
Tak więc powstanie dylemat:
Czy dalej się wypowiadać?.
Może brakować czasu na analizę, gdzie ktoś prosi o moją odpowiedź.
Osobiście zaczynam się w tym gubić.
Będę musiał zrezygnować z wypowiedzi, gdyż gdy ktoś ponownie poprosi o odpowiedź w danym wątku, to mogę się w tym gąszczu informacji niedoczytać.
=== end ===
Zawsze gdy napiszę podpisując się, że 2+2=4, to zawsze odpowiem w dalszej dyskusji danego wątku. Ale teraz powstaje problem ilości wypowiedzi i wątków. Jak również kto zadaje pytania i kto na nie odpowiada.
I mogę na otrzymane pytanie nie odpowiedzieć.
Powodem jest zbyt duża ilość wątków do przeanalizowania.
Ps.
Obecnie mam w skrzynce ponad 100. Z czego ok. 50% osób bez podpisów.
Do kogo mam pisać?
Do najważniejszego elektryka w Polsce?
Czy do jego kierowcy?
=== Fx ====
Przepraszam, ale z powodu braku czasu na analizowanie takiej masy informacji na FORUM, gdy nic się nie zmieni na FORUM,
to będę musiał się wyłączyć.
Pozdrawiam Krystyn