Bardzo ciekawi mnie jak sprawdza się w pracy program Intelicad 2000?
Cena jest już w miarę atrakcyjna jak na polskie warunki.
Jakie są wady i zalety w stosunku do autocada?
Jak wygląda wymiana rysunków do i z autocada oraz innych programów cad ?
Bardzo ciekawi mnie jak sprawdza się w pracy program Intelicad 2000?
Cena jest już w miarę atrakcyjna jak na polskie warunki.
Jakie są wady i zalety w stosunku do autocada?
Jak wygląda wymiana rysunków do i z autocada oraz innych programów cad ?
Proponuje skpiować wersję 30 dniową i samemu sprawdzić. Aby skopiować program należy prześć na stronę opisu produkut: http://ise.pl/produkty/product_details.php4?id=101021 a następnie kliknąć w [Skopiuj po zalogowaniu (download)] i zalogować się w serwisie.
Cały program to ponad 20 MB (czyli przez modem to około 1 godziny).
Polecam.
Dzięki za podpowiedź.
Ale 20Mb przez modem w Polsce i lącza TPSA - rozumiem że to był żart ?
U mnie czasem odbiór emaila z piecioma zdaniami tekstu zajmuje ponad 9 minut pod linukx. Pod windows to TPSA tak sprytnie robi że modem bardzo często się rozłącza ( ustawiają jakiś parametr czasu oczekiwania na granicy a w windows nie ma możliwości jego zmiany).
Myślę, że nie musi to być żart, np. osoby mające SDI skopiuja to w 30 minut. Wkrótce zaproponujemy również dostęp do dużych programów dla osób z niezbyt dobrym łączem.
Ale nie o tym miał być ten wątek. Jeżeli pojawią się konkretne problemy oraz pytania, postaramy się zamieszczać odpowiedzi doświadczonych użytkowników IntelliCADa.
Bez polskich liter to kiepska praca…bo IC nie ma.
Ale może już są nakładki?
Tadek
Dla wersji BricsCAD polski dystrybutor przygotował rozwiązanie pozwalające tworzyć projekty z polskimi znakami. Do wersji pełnej zakupionej u nas dołączamy pakiet polskich czcionek.
Witam.
Osobiście pracuję na AutoCad. Probowałem trochę ICada 2000, mówię wam mordęga. Co prawda czyta pliki ACad 14,ale pracuje się na nim ciężko. Przy rysowaniu przyciąga go punktów charakterystycznych, ale ich nie widać.Kolega miał ogromne trudności z drukowaniem, a o zdefiniowaniu grubości linii wydruku nie było mowy.
Później spróbowałem ICada 2001, zdecydowanie bardziej przyjazny (zbliżony do Acad 14), ale się bardzo często wysypywał.
Obydwie wersje ICada instalowałem z płyt PC World Computer.
Mam nadzieje że zakupiona licencja na ICad 2001 będzie działać stabilnie, bo gdybym kupił taki wysypujący się szmelc to bym kazal go zjeść dealerowi.
Pozdrowienia.Tomek.
W nawiązaniu do wypowiedzi “szmelc to bym kazal go zjeść dealerowi” BricsCad IntelliCAD to znaczy jego najnowsza wersja jest tak samo stabilna jak AutoCAD LT a może nawet bardziej. Wersja o której Pan pisze (PC World Computer) to troche stary Intellicad i na dodatek to dystrubucja Cadopii która nie świadczy serwisu w Polsce i była wersją DARMOWĄ. BricsCad IntelliCAD sprzedawany przez ise.pl i innych partnerów firmy Vector Soft jest aplikacją 100% działającą a jeśli nawet coś się dzieje to gwarantuje Panu żę otrzyma Pan pomoc w krótszym terminie niż w Autodesku. Każdy użytkownik ma 30 dni od zainstalowania na podjęcie decyzji o zakupie (to znaczy zarejestrowaniu) to chyba uczciwe podejście i dowód na to że nie sprzedajemy kota w worku.
Zachęcam do zakupu!!!
Pozdrawiam
Dealer
a co z polskimi czcionkami - można je otrzymać i przetestować w wersji demo?
Polskie czcionki oraz menu można skopiować z ise.pl. Aby to zrobić należy przejść na stronę opisu produktu - wymaga zalogowania w systemie.
prawda, menu jest polskie (to rozwijalne) i czcionki - ale to tylko 5% polskości. Nie jest to produkt zlokalizowany.
tadek
Szanowny Panie !
Reprezentuje firme Vector Soft, jestesmy oficjalnym dystrybutorem programu IntelliCAD. Chcialbym wyjasnic problem polskiej lokalizacji IntelliCAD.
Obecnie sa prowadzone prace nad przetlumaczeniem calosci programu - wszystkie menu, komunikaty, podrecznik uzytkownika. Natomiast jesli posiada Pan w tej chwili polskie menu, to niestety, jest to produkt nieautoryzowany. Byc moze ktos przetlumaczyl ten element samodzielnie i umiescil w Internecie. My, jako oficjalny przedstawiciel firmy BricsCad, nie mozemy odpowiadac za to tlumaczenie.
Mysle, ze w pelni polski produkt ukaze sie juz po wakacjach. Dodatkowo wydawnictwo Helion przygotowuje ksiazke na temat IntelliCADa.
program i menu jest ze strony ise.pl - oczywiście wersja demo 30 dni
tadek
Menu polskie dostępne na ise.pl nie oficjalnym tłumaczeniem. Pochodzi ono ze strony Pana Tadeusza Wróbla: http://www.sparrow.cad.pl/
Polska wersja ukaże się zgodnie z informacjami Dystrybutora.
Osobiście sądzę że szkoda czasu i ewn. kosztów, jest to nic więcej tylko komputrowa deska kreślarska, lepiej zająć się typowym programem CAE
piotrze, twoja opinia jest niesprawiedliwa: projektant potrzebuje również programu do rysowania na rzutach, architekt dostarcza mi pliki w formacie dwg i żaden CAE tu się nie sprawdzi.
dopiero w schematach CAE daje możliwość szybkiej pracy.
jeśli natomiast CAD jest dobrze wyposażony w programy dedykowane, to może zastąpić CAE.
(osobiście używam EPLAN’a i ACADA).
Zdecydowanie zgadzam sie z Tobą Tadku, że “projektant potrzebuje również programu do rysowania na rzutach, architekt dostarcza mi pliki w formacie dwg i żaden CAE tu się nie sprawdzi.”
Sądzę, że w tym przypadku dobrym rozwiązaniem jest np Planelec, który sprawdza sie w tych rozwiązaniach dobrze i jest programem typu CAE
Serdecznie pozdrawiam
fajnie, wywołałeś temat: Piotrze, jaka jest Twoja opinia o Planelec’u? znasz go widzę na tyle, by mieć przemyślaną opinię? ja używałem Planelec’a krótko, może nie mam właściwych ocen. (wersję pełną daną przez producenta do prób).
Drogi Tadku () instrukcja do programu Planelec jest zbyt obszerna aby ją tu przedstawiać. Podobnie jak zresztą instrukcja do Acada, Eplana czy SEE, zgodzisz się ze mną, ale pokrótce.
Planelec umożliwia "otwarcie rys. od architekta " w formatach *.dwg, *.dxf, następnie po określeniu skali takiego podkładu, oraz wprowadzeniu informacji pomocniczych m.in:
wysokość obiektu;
wys. montowania włączników i gniazdek;
zaczynasz prowadzić instalacje wewnętrzne, wybierając z listy potrzebne Ci typy i przekroje kabli/przewodów, jak również potrzebny Ci osprzęt elektroinstalacyjny. Po zakończeniu pracy na danym “podkładzie” możesz wygenerować zestawienie materiałów użytych na danym podkładzie.
Więcej informacji możesz otrzymać w firmie ige-xao(www.ige-xao.com.pl) w Krakowie, są tam naprawdę w porządku ludzie i nie powinieneś mieć z tym problemów.
Pozdrawiam
Witaj Piotrze! to co przedstawiłeś znam, ale co Ty sądzisz o programie? wg mnie trochę za duży jak na wyniki. opisy przewodów wchodziły mi na trasy przewodów, generalnie spisu materiałów nie potrzebuję, bo uzyskam go przy robieniu kosztorysu, co i tak muszę zrobić - i wg obowiązujących norm.
moje odczucia są mieszane z używania Planelec’a.
pozdrawiam