DNP3

Szukam wszelkich informacji o DNP3 :slight_smile: Szczegolnie interesuja mnie jakiekolwiek informacje o tym jak to wyglada od strony tak slave’a jak i mastera.
Mam tez pytani czy udalo sie komus odpalic DNP3 pod Wizconem, ktory w wersji z jaka mialem doczynienia (Wizcon 7.51) z uporem godnym lepszej sprawy stwierdzal, ze “Test poprawnosci definicji drivera komunikacyjnego nie powiodl sie”.
A moze ktos zna cos takiego jak symulator DNP3, ktory moglby udawac mastera i slava? :slight_smile:

RMK

Witam !

Polecam stronę http://www.trianglemicroworks.com.
Znajduje się tam program Communication Protocol Test Harness,
który przez okres 21 dni (w wersji evolution) umożliwia testowanie protokołów IEC 60870-5-10x oraz DNP3 z symulowaniem funkcji Master
i Slave.

Pozdrawiam
Krzysztof Adamczyk
ZEG-Energetyka Sp. z o.o.

Witam, szukam oficjalnie dostępnych informacji n/t protokołow DNP-3 oraz IEC 60870-5. Chodzi mi o dosyć szczególowe dane, sposoby synchronizacji czasu, magistrala, ruch informacji na magistrali, itp. Proszę o informacje, bedę bardzo zobowiązany. Tomek

Projektanci oraz użytkownicy DNP3 posiadają swoje miejsce w sieci. Wnosząc miesięczne opłaty można uzyskać: Access to Member Resource Center, Access to Discussion Board, Participate in General Meetings.

Pozdrawiam,
Jacek.