czy mozecie polecic jakas dobra zaciskarke rj 45 ?
bo myslalem na ta , ale ?
producenta HANLONG-TOOLS
A tej, którą pokazałeś coś brakuje ?
Najwaznejsze, aby głowica zaciskająca końcówki była metalowa bo plastik z czasem się łamie.
Ja używam zaciskarki od 17 lat kupionej w dawnym Mod-Tap-ie czyli dzisiejszym Molexie. Produkt USA. Jak znajdę nr katalogowy to wpisze.
senda
17 Kwiecień 2010 15:56
5
Nr kat. zaciskarki Molex’a to 31.D0160. Cena ok 1095 zł
senda i zaraz zaproponujesz jeszcze ten “wciskacz” uderzeniowy do gniazd LSA za 10 tys i wtycznki rj 45 ze zlotymi pinami 24 karaty ??
Widzę że kolega chyba coś zaczyna w tej dziedzinie być wykonawcą bo jak napisał
Elektryka jest naszą pasją. ISE.pl to pierwszy, polski, niezależny, profesjonalny serwis branży elektrycznej. Łączymy profesjonalnych Elektryków. Dołącz do nas – aby być Elektrykiem…
grabek_radek:
no nie wiem jesli uwazasz ze sieci komp. takie proste to zaprojektuj siec z 5 pod sieciami skonfigurujesz cala mape routinku, a jesli chodzi o warstwe fizyczna wszystko w kat. 6e i grawantuje ze podczas pomiaru urzadzeniem do cetryfikacji firmy fuke czy obojetnie jakiej 90% sieci nie bedzie spelniac warunku wiec moze to moze skonczymy ta dyskusie
To myślę że tylko projektuje takowe instalacje,i po pisowni zapomina że na klawiaturze są polskie litery …
Trochę offtopic, ale 8p8c, a nie RJ45
senda
9 Czerwiec 2010 18:05
9
Elektro-Serwis:
Widzę że kolega chyba coś zaczyna w tej dziedzinie być wykonawcą bo jak napisał
ISE.pl – ISE.pl – aby być Elektrykiem
grabek_radek:
no nie wiem jesli uwazasz ze sieci komp. takie proste to zaprojektuj siec z 5 pod sieciami skonfigurujesz cala mape routinku, a jesli chodzi o warstwe fizyczna wszystko w kat. 6e i grawantuje ze podczas pomiaru urzadzeniem do cetryfikacji firmy fuke czy obojetnie jakiej 90% sieci nie bedzie spelniac warunku wiec moze to moze skonczymy ta dyskusie
To myślę że tylko projektuje takowe instalacje,i po pisowni zapomina że na klawiaturze są polskie litery …
Elektro → Nie zwracajmy uwagi na takie płytkie zaczepki. Zostawmy kolegę Grabka on nawet nie wie o czym pisze i tylko poprzedrzeźniać się tu przyszedł troszkę
prosze moderatora o zamkniecie tego watku