Cena pomiarow

Czesc
Czy ktos moglby powiedziec, ile mniej-wiecej wynosi cena rynkowa pomiarow instalacji elektrycznej w Warszawie. Domek jednorodzinny, zakres pomiarow minimalny wymagany prawem budowlanym, pomiar okresowy (po 5-ciu latach eksploatacji). Pomiar wykonywac bedzie “pan Kazio” a nie firma z referencjami.

Biorę mało, bo nie mam referencji, nie płacę zusów i podatków, nie dają gwarancji. Starczy mi 100 zł za pkt.
pan Kazio

A w praktyce ile punktow w domku jednorodzinnym mierzysz? Chodzi mi przecierz tak na prawde tylko o protokol, dla siebie to se sam moge pomierzyc.

Panie Kaziu a uprawnienia do pomiarów to Pan ma?
Podejrzewm, że ma Pan tylko bloczek do rachunków.

Ten pan kazio to prowokacja - Inwestorzy chcą jak najtaniej wykonywać pewne usługi, nie zdając sobie sprawy właśnie że tanie mięso jedzą psy.
Pomiarowiec odpowiada za pomiar, to jak może wypisać bez pomiarów protokół. Drogi MP, proszę się zastanowić nad celem takiej lipy.
Kazio

Ale ja nie widze problemu! Powiedzialem, ze “dla siebie”, do oceny stanu faktycznego to sobie sam moge pomierzyc. Natomiast tutaj potrzebny mi jest “swistek” zeby papiery byly w porzadku - minelo 5 lat od podlaczenia i zgodnie z prawem budowlanym musze dokonac pomiarow. (swoja droga ciekaw jestem w ilu % domkow jednorodzinnych pomiary sa wykonywane co 5 lat…). Wiec prosze mi nie zarzucac odstawiania lipy. Poza tym nie mowie, ze wogole bez pomiarow. Mnie poprostu w tym wypadku interesuje protokol.

Chłopie, śpij spokojnie! Pomierz sobie, spisz wyniki i będziesz spokojny. Bardzo mało kto robi pomiary, w domku i tak ty odpowiadasz za ewentualne nieszczęście, czy będziesz miał pomiary czy nie. Nikt Ci nie będzie sprawdzał, przepisy sobie a życie sobie.
Kazio

Ja wiem, ze nikt mi tego sprawdzac normalnie nie bedzie. Ale na wypadek jakiegos pozaru zaklad ubezpieczeniowy moglby odmowic wyplaty odszkodowania. I dlatego chce miec "swistek". A o nalezyty stan instalacji to i tak zadbam.
Pozdrawiam

Kiedyś taka “mądra” firma co zwróciła się o wycenę pomiarów. No i im wyceniliśmy z KNRów. Na naszą ofertę przyszła odpowieć że jesteśmy za drodzy bo inna firma przedstawiła ofertę 0,35 gr/m2 i im wyszło mnie. Więc moja konkluzja jest taka po prostu nie pytaj się na forum tylko zadzwoń do 3-4 zakładów elektrycznych i zapytaj się o cenę i wybierz ofertę która cię zadowoli.

Możesz Pan również złożyć zapytanie ofertowe w naszym serwisie co pozwoli otrzymać konkretne oferty.