BBCode - proszę o rozwagę

Witam,

Możliwość używania BBCode znacznie podnosi możliwości formatowania wypowiedzi na forum.

Bardzo proszę o rozważne wykorzystywanie. Jeżeli nasze forum będzie zbyt kolorowe i forma przerośnie treść to prawdopodobnie wyłączymy możliwość korzystania z BBCODE.

Należy pamiętać, że wielu naszych Czytelników czyta posty w swoim programie pocztowym gdzie widać kody a nie formatowanie!

Witam Kolegę Admina i wszystkich Kolegów na forum.

Uważam ze możliwość używania BBCode powinna być włączona.
Przecież wszyscy pisząc coś np. w Wordzie bardzo często używamy wiele takich funkcji. Zamiast dawać cudzysłowy, podkreślenia itp. można pisać po ludzku.
Przecież forum miało spoważnieć i każdy zdaje sobie sprawę, że nadmierne czy idiotyczne
używanie BBcode będzie również świadczyć o nim. Bardzo istotną sprawą jest nasza dyskusja, która inaczej może się odbywać gdy będą schematy czy szkice.
Admin nie zawsze ma czas na wstawienie, a w tym przypadku może to zrobić każdy piszący. A jeżeli nie potrafi rysunku odpowiednio sformatować, to inny kolega może mu pomóc.

Gdy ktoś chce z siebie robić idiotę to i tak będzie mógł. Wstawi 100 linijek podkreśleń czy inne mądre znaki.

Proszę zobaczyć na inne forum, tam są te opcje włączone i ludzie normalnie piszą.

Uo = Ia * Rb czyli false a może true

:question: A może rysunek do nowego wątku :question:
Ps.
Dla uniknięcia dolnego paska przewijania przedstawiony rysunek jest
w rozdzielczości szerokość=400 pikseli dla monitorów o rozdz. 800x660,
a dla monitorów o rozdz. 1024x800 mógłby być o rozdzielczości szerokość=550.

Dlatego ja jestem za TAK
Jeśli jesteś za TAK to zobacz jeszcze na:
http://ise.pl/forum/viewtopic.php?t=4949

:exclamation: Ja mam nadzieję że tak będzie. :exclamation:

Ja bym jeszcze zaproponowal mod do tego phpBB pt. Attachment Mod. To mod dodajacy upload plikow i obrazkow na forum. Moznaby stworzyc baze schematow, pdfow, itd itd. Prosze zobaczcie na www.elektroda.pl - dziala to tam od dawna.

Jestem za wprowadzeniem, ale opcji związanych z symboliką typowo elektryczną i możliwość dodawania schematów.
Pozdrawiam!

No dokladnie o to chodzi - zajrzyj na www.elektroda.pl - maja tam mase schematow , opisow i ogolnie plikow.

tak

Przyłączam się do prośby o rozważne wykorzystywanie BBCODE
Czytam posty w swoim programie pocztowym gdzie widać tylko kody(szlaczki)!
Ciekawie to wygląda na forum ale w programie pocztowym niezabardzo