Witam Kolegę “Quinto” i wszystkich kolegów na FORUM.
Myślałem iż zrobię sobie przerwę do przyszłego roku, ale zostałem sprowokowany do wypowiedzi Kolegi “Quinto”.
Łączenie wątków jest trochę uciążliwe dla innych Kolegów, którzy nie znają tych innych, jak również rozprasza temat danego wątku. Zawsze można utworzyć nowy wątek.
======= poza tym wątkiem =======
Ale krótko na ten wstęp odpowiem.
Całkowicie się zgadzam iż otrzymanie uprawnień jest za bardzo proste. Otrzymanie takiego uprawnienia powinno się odnosić do szerszej wiedzy.
Cytat Kolegi: “Niewielu z nich jest świadomych własnej niewiedzy, i powstają w efekcie księżycowe protokoły.” – z czym się całkowicie zgadzam i uważam iż po to jest to FORUM aby to uzmysłowić wykonawcą i inspektorom odbierającym te protokoły.
======= na temat tego wątku =======
1.
Na cytat Kolegi: “…Krystyn w swoich wywodach usiłuje przekonać wszystkich, że maksymalnie zautomatyzowany program “protokołotwórczy” może i powinien stać się …”
Odpowiem:
We wszystkich reklamach pisze:
“Program “Pomiary Elektryczne” to aplikacja ułatwiająca i przyspieszająca obróbkę danych zgromadzonych podczas wykonywania pomiarów elektrycznych”.
Tak więc cytat “protokołotwórczy” jest tylko słowem Kolegi.
Każdy program tylko może pomóc i przyspieszyć pracę, ale człowiek musi myśleć i na koniec podpisać ten protokół.
Jeżeli ma uprawnienia to nie świadczy iż wszystko wie.
2.
Na cytat Kolegi: “Sugestie, że jeśli ktoś wypełnia protokół w edytorze tekstu to już na pewno nic nie przeliczy niesie w sobie przekonanie, że spora część osób wypełniających protokoły to debile i nieodpowiedzialne nieuki.”
Odpowiem:
Podsumowanie “…to debile i nieodpowiedzialne nieuki” TO JEST ZDANIE KOLEGI.
Nie zabieram głosu jeśli chodzi o inteligencję i poziom nauki ww. pomiarowców wzkazanych przez Kolegę, ale “…spora część…” zmieniłbym na “nieliczną część”.
W tym wątku pisałem:
“Edytor (np.Word)” - w tym można pisać, ale potrzebny jest kalkulator…"
“Są wykonawcy pomiarów którzy piszą w WORD bez uwzględnienia obliczeń lub używają kalkulatora.”
Jak również Kolega Czesław potwierdził:
“w programie Word pisane są przez elektryków protokoły które nie wymagają żadnych obliczeń”
I jak widzę Kolega również to potwierdza “Co poniekąd zgadza się z moimi wcześniejszymi…”
Takich protokołów mam wiele (o zgrozo).
Cytat Kolegi: “Żaden program nie zastąpi wiedzy.”
– całkowicie zgadzam się z tym ale może pomóc. A podstawową pomocą jest Internet, arkusz Excel, to FORUM itp.
- !!!
*** Cytat Kolegi: " A tak na marginesie …przede wszystkim reklamę produktu. Może już wystarczy?" ***
*** GDYBY NIE TEN CYTAT (trochę nie na poziomie) TO ZOSTAWIŁBYM TEN TEMAT DO PRZYSZŁEGO ROKU. ***
4.1. Wszyscy Koledzy na FORUM na pewno zapoznali się z naszą stroną www.
4.2. Reklama naszego programu jest ciągle na ISE.PL.
4.3. Gdyby nasze wypowiedzi na FORUM były uznawane za reklamę to Kolega Jacek Gońka zwróciłby nam uwagę i to kwestionował.
4.4. Czy również nasze wyjaśnienie na BEZPODSTAWNE ZARZUTY KOLEGI w punkcie 1. to też jest reklama???
4.5. Czy mamy podawać przykłady z naszej wiedzy, czy opierać się na wypowiedziach innych, jak Kolega wspomniał, cytat Kolegi: “nieodpowiedzialne nieuki”.
4.6. Czy Kolega może coś nowego zaproponować np. wg 61557? (może nowy wątek?)
Cytat Kolegi:" …reklamę …MOŻE JUŻ WYSTARCZY?"
---- Jestem pewien iż nikomu to nie zaszkodzi.
---- To nie jest reklama !!!
---- Kto i jak odbiera informację zdań to jego interpretacja.
6.
Wstępne podsumowanie:
Dlaczego Kolegę “Quinto” tak bolą nasze wypowiedzi?
Czyżby Kolega “Quinto” miał coś w zanadrzu?
Co Kolega “Quinto” chce udowodnić?
7.
na koniec przytoczę mój wcześniejszy cytat:
“FORUM to jest po to abyśmy sobie pomagali i dążyli do doskonałości(opcja).”
8.
Cytat Kolegi “Quinto”" …MOŻE JUŻ WYSTARCZY?"
OK. A MOŻE JUŻ PRZESTANĘ BRAĆ UDZIAŁ NA FORUM???
END --------*
Wszystkim Kolegom życzymy pełnych miłości i spokoju Świat Bożego Narodzenia.
Niech Nowy Rok 2003 przyniesie dużo szczęścia, zdrowia i zadowolenia z pracy.
Cytat K. Krawczyka “mój świąteczny prezent to mój święty spokój”.
Pozdrawiam Krystyn